Hyppää sisältöön

Ratsuoripäivien ohjelmaan lisätty kiinnostava keskustelutilaisuus – aikatauluun muitakin merkittäviä muutoksia  

Tällä viikolla käynnistyvien Ratsuoripäivien ohjelmaan sekä aikatauluun on tullut merkittäviä muutoksia. Jalostusarvosteltavat lämminveriset ratsuhevoset astelevat yleisön eteen lauantain sijaan jo perjantaina. Lisäksi perjantain ohjelmaan on lisätty keskustelutilaisuus, johon osallistuu mm. hollantilainen lineaarisen profiloinnin ammattilainen Frenk Jespers. Ilmaistapahtuma Ratsuoripäivät 2023 järjestetään Ypäjän Hevosopistolla 20.–23. huhtikuuta. 

Ratsuoripäivillä 2023 nähdään yhteensä yhdeksän lämminveristä ratsuhevosoritta ja kahdeksan suomenhevosoritta. Oheisohjelmassa on tarjolla ennakkoon ilmoitettujen Prestige Cupin ja OriSuoran lisäksi tilaisuus kuulla myös uudistuneen FWB-jalostusohjelman muutoksista Krista Nyqvistin johdolla. Lisäksi Frenk Jespersin ja orilautakunta keskustelevat lineaarisesta profiloinnista ja oriiden testaamisesta eri maissa. 

”Frenk Jespers on kansainvälisesti tunnettu kouluratsastustuomari ja -valmentaja sekä SWB orilautakunnan asiantuntija. Ratsuoripäivien yhteyteen lisätty keskustelutilaisuus on hieno mahdollisuus kaikille lineaarisesta profiloinnista ja hevoskasvatuksesta kiinnostuneille kuulla asiantuntijan mietteitä aiheesta. Samalla käydään läpi uutta jalostusohjelmaa. On hienoa, että voimme tämän yleisölle tarjoilla osana päivien ohjelmaa”, Suomen Hippoksen ratsu- ja ponitiimin vetäjä Tea Niemi kertoo.  

Toinen merkittävä muutos Ratsuoripäivien ohjelmaan on, että lämminveriset jalostusarvosteltavat ratsuoriit esitetään ja palkitaan lauantain sijaan jo perjantaina.  

Ratsuoripäivien käsiohjelman, lisätiedot ja osallistujat löydät osoitteesta www.hippos.fi/ratsuoripaivat  

 

Jalostusvuodessa 2023 mukana   

Ratsuoripäivät ovat suomalaisen ratsuhevos- ja ratsuponikasvatuksen näyteikkuna, joka kerää yhteen ratsupuolen vaikuttajat. Ratsuoripäivillä ratsu- tai ratsuponioriille haetaan jalostukseenkäyttöoikeutta suomalaisen lämminverisen ratsuhevosen eli FWB:n ja suomalaisen ratsuponin eli SRP:n jalostukseen sekä jalostusarvostellaan R- Pr-, Pa- ja T-suunnan suomenhevosia.