Hyppää sisältöön

Ratsuoripäivät järjestetään ennakkotiedoista poiketen 1.-3.4.2022 

Ratsuoripäivät 2022 lyhenevät neljästä päivästä kolmepäiväiseksi tapahtumaksi. Poikkeuksellisen pieni määrä ilmoitettuja lämminverisiä ratsuhevosia sallii oriiden arvostelun järjestämisen kaksipäiväisenä suoritusmahdollisuuksista tinkimättä. Uudet tapahtumapäivämäärät ovat 1.–3.huhtikuuta. Suomenhevosia ja maahantuotuja ratsuoriita voi ilmoittaa Ratsuoripäiville 3. maaliskuuta saakka.  

Lämminveriset ratsuoriit suorittavat perjantaina ja lauantaina, suomenhevosia arvostellaan lauantaina ja sunnuntaina. 

‘”Tarkkaa lukua osallistujista emme tiedä ennen kuin myös tuontioriiden ilmoittautuminen on päättynyt. Nyt jo voimme kuitenkin todeta, että myös lämminveristen ratsuoriiden testit pystytään järjestämään kaksipäiväisenä. Aikataulu luodaan niin, että oriille varmistetaan hyvät suoritusmahdollisuudet, jonka pohjalta niiden ominaisuudet pystytään arvioimaan luotettavasti. Tapahtuman osalta rakennamme hienot täysipainoiset päivät, jotka sisältävät oriiden arvostelun lisäksi nuoriin hevosiin painottuvat este- ja kouluklinikat sekä SuoRan järjestämän OriSuoran”, Suomen Hippoksen johtaja Minna Mäenpää valottaa.  

Ratsuoripäivillä jalostukseenkäyttöoikeutta haetaan suomalaisen lämminverisen ratsuhevosen eli FWB:n ja suomalaisen ratsuponin eli SRP:n jalostukseen. Lisäksi tapahtumassa jalostusarvostellaan R- Pr, Pa ja T-suunnan suomenhevosoriit.  Jalostusarvosteluiden lisäksi tapahtumassa tullaan näkemään Maria Collianderin kouluklinikka, Mikko Mäentaustan esteklinikka sekä lämminveristen ratsuhevosten Oriparaati ja Suomenratsut ry:n järjestämä suomenhevosten OriSuora. Tapahtuma on yleisölle maksullinen ja Ratsuoripäiviltä tullaan tuottamaan myös suora maksullinen verkkolähetys. Tapahtumapaikkana toimii Ypäjän Hevosopisto. 

www.hippos.fi/ratsuoripaivat