Hyppää sisältöön

Ratsujen ja ponien tamma- ja varsanäyttelyiden järjestäjähaku auki 17.1.2021 asti

Ratsujen ja ponien tamma- ja varsanäyttelyt järjestetään huhti-lokakuun aikana sen mukaan, mihin näyttelyitä on haettu. Hippoksen toiveena on päästä järjestämään näyttelyitä mahdollisimman kattavasti ympäri Suomen.

Tavoitteena on, että näyttelyitä päästään järjestämään mahdollisimman kattavasti kautta maan. Ilmoittaudu järjestäjäksi!. Kuva: Leena Kahisaari

Näyttelykaudella 2021 näyttelyt tullaan näyttelyiden järjestymisen varmistamiseksi pitämään lähtökohtaisesti ratsujen, ratsuponien ja rotuponien yhteisnäyttelyinä. Näyttelyn järjestäjä saa esittää näyttelyssä kolme nuorta veloituksetta (pl. 3-vuotistesti ja tammatesti).  Näyttelyhakulinkissä lisätietoja näyttelyn järjestämisen edellytyksistä!


Tamma- ja varsanäyttelyissä tammat jalostusarvostellaan oman rotunsa jalostusohjelman mukaisesti ja omistaja saa tamman rakenteesta ja liikkeistä tietoa mahdollisen kasvatustyönsä tueksi. Nuorten arvostelut tuovat itse yksilön ominaisuuksien lisäksi kasvattajalle tietoa sekä tamman että isäoriin periyttämistä ominaisuuksista.


Näyttelykausi 2019 oli ensimmäinen, jolloin vanhat näyttelypalkkiot poistuivat ja tilalle tuli uusi Kasvattajapistejärjestelmä. Jos Hippos voi jatkaa ensimmäisen kerran vuonna 2020 maksatuksessa olleen järjestelmän mukaisia kasvattajapalkkioiden maksatuksia, kerryttävät nuorten ponien I-näyttelypalkinnot niille 30 kasvattajapistettä.  


Tammapalkkioiden maksun yksi edellytys on, että tamma on jalostusarvosteltu. Ainoastaan kilpailutulosten perusteella haetun ratsutammojen palkkion voi hakea jalostusarvostelemattomalle tammalle. Tammapalkkioiden jakoperusteita tullaan hieman tarkentamaan tulevalle vuodelle loppuvuonna toteutetun tammapalkkiokyselyn sekä ensimmäisen maksatuskerran kokemusten perusteella.   Näyttelyhaku on avoinna sunnuntaihin 17.1.1021 asti. Ratsujen ja ponien näyttelykalenteri 2021 julkaistaan viikolla 9.  


 

 

Lisätiedot: 


Sanna Uotila

Jalostusassistentti 
020 760 5257 

sanna.uotila@hippos.fi 
Ratsuoripäivät 18.-21.3.2021 Hevosopisto, Ypäjä 

Ponioripäivät 24.-25.4.2021 Hevosopisto, Ypäjä