Hyppää sisältöön

Ratsujen ja ponien jälkeläisarvokirjaimet ja suoritusluokkamerkinnät myönnetty 

Esteradoilla loistaneen Gretna Greenin on kasvattanut ja omistaa Eerika Häkkinen, jonka kasvatteja ovat myös emälleen palkinnot tuoneet laadukkaat jälkeläiset. Kuva: Paula Martiskainen

Ratsu- ja ponivaliokunta on myöntänyt vuoden ensimmäisessä kokouksessaan jälkeläisarvokirjaimet. Valio-palkinnolla päästiin palkitsemaan kaikkiaan kolme tammaa. 

Jälkeläisarvokirjaimet myönnetään hakemusten perusteella. Ainoastaan tammojen B-palkinnot jaetaan kriteereiden täyttyessä ilman hakemusta. Jalostusori tai -tamma voidaan palkita jälkeläistensä näyttely- ja kilpailusuoritusten perusteella palkinnolla B, AB, A tai Valio. 

Valio-palkinnolla saatiin palkita kolme hienoa tammaa: FWB-tamma Gretna Green 1784 (Zymbal 74), KWPN-tamma Sadora NLD 2009 (Negro) sekä shetlanninponitamma Usvaniityn Helmi 1215 SH (Alfons 91). Valio-palkittujen ratsutammojen määrä nousee näin ollen kokonaisuudessaan kymmeneen. 

 

Usvaniityn Helmi 1215 SH on jo toinen Marika ja Timo Heikkilän kasvattama  Valio-palkittu shetlanninponi. Kuva: Marika Heikkilä

 

Esteradoilla loistaneen Gretna Greenin on kasvattanut ja omistaa Eerika Häkkinen, jonka kasvatteja ovat myös emälleen palkinnot tuoneet laadukkaat jälkeläiset. Tuuli Heltimoisen tamman Sadoran kahdeksan jälkeläistä – joiden kaikkien kasvattaja Heltimoinen on – ovat osoittaneet laatunsa niin näyttelykehissä kuin kilpa-areenoilla. Usvaniityn Helmi 1215 SH on jo toinen Marika ja Timo Heikkilän kasvattama ja peräti tallinsa kuudes Valio-palkittu shetlanninponi. Myös Usvaniityn Helmin kaikki jälkeläiset ovat Heikkilöiden kasvatteja.   

Kahden tähden tason suoritusluokkamerkinnät myönnettiin kahdelle shetlanninponitammalle: L.P. Namu 888 SH (Almnäs Tempo 26 SH) valjakkoajotulosten ja Uutelan Amarilla 1595 SH (Golda Apache 75 SH) ravikilpailutulosten perusteella. 

Tuuli Heltimoisen tamman Sadoran kahdeksan jälkeläistä – joiden kaikkien kasvattaja Heltimoinen on – ovat osoittaneet laatunsa niin näyttelykehissä kuin kilpa-areenoilla. Kuva: Tuuli Heltimoinen

 

Tänä vuonna Hippoksen toimistolla käytiin järjestelmästä läpi myös tammoja, joiden B-arvokirjaintulos ei jostain syystä ole sinne tallentunut. Näin ollen B-palkittujen tammojen listalla on myös sellaisia tammoja, jotka oman jalostusarvostelutuloksensa ja jälkeläisensä näyttelytuloksen perusteella ovat ansainneet arvokirjaimensa jo aiemmin. 

 

VALIO               

Gretna Green 1784
Sadora NLD 2009
Usvaniityn Helmi 1215 SH 

A  

Tejas Monzun 25 RUSS
Kaunisrannan Florence 1522 SH
Wicky Leona 2437
Marina V 620 NF 

AB                      

Moondelight Caradoc 23 WM
Finnister Pluto 191 SH
Jokimäen Alisa 1440 SH
Play With Me 2965
Solsikkens Blenda 78 F
Björkum Brita 63 F
Marina Foss 72 F
Windwillow Kittiwake 78 WM
Moondelight Lucia 41 WD
Moondelight Sun Flower 51 WD
Zilvannah 3164
Fleur Rouge 2605
Pineriver’s Miss Michigan 1413 SH
Caragh Emer 236 C
Furunäs Menuette 1470 SH 

B 

Junibackens Playboy 255 SH
Cloudberry Che Guevara 27 WM
Ohana Domhnall Dash 32 C
Odysseus Melody 36 IC
Moondelight Apollo 41 WM
Storhaugs Crusader 25 WD
Solloway Railway Express 20 WD 

B-palkitut tammat 

Suoritusluokkamerkintä ** 

L.P. Namu 888 SH
Uutelan Amarilla 1595 SH