Hyppää sisältöön

Ratsu- ja ponirotujen näyttelypaikkahaku vuodelle 2024 on avoinna 

Suomen Hippos kiittää vuonna 2023 näyttelyitä järjestäneitä tahoja ja toivottaa aiemmilta vuosilta tutut sekä kaikki uudet näyttelyiden järjestät mukaan näyttelykaudelle 2024!  

Suomen Hippoksen järjestämien ratsu- ja poniroduille suunnattujen tamma- ja varsanäyttelyiden näyttelypaikkahaku on käynnissä. Näyttelyissä arvostellaan varsoja sekä jalostusarvostellaan tammoja. Näyttelykausi kestää huhtikuusta lokakuuhun. 

Kauden aikana näyttelyitä pyritään järjestämään kattavasti kautta maan siellä, missä innokkuutta näyttelyn järjestämiseen löytyy. Näyttelynjärjestäjä saa ilmoittaa veloituksetta kolme (3) nuorta (1-3 -vuotiaat ja maitovarsat, ei testi) tai yhden jalostusarvosteltavan tamman järjestämäänsä näyttelyyn. Mikäli järjestäjällä itsellään ei ole arvosteltavia hevosia/poneja, voidaan sopia tilojen käytön korvauksesta, joka vastaa suunnilleen edellä mainittujen arvostelujen arvoa. 

Näyttelyt järjestetään lähtökohtaisesti arkipäivisin, mutta myös viikonloput ovat sovittavissa. Näyttelyt ovat avoimia Hippoksen ylläpitämien kantakirjojen rotuponeille (welsh sec. A-D, shetland, new forest, gotlanninruss, connemara, vuonohevonen) sekä FWB-kantakirjan jalostusohjelman mukaisille ratsuille ja SRP-kantakirjan mukaisille ratsuponeille. 

 

Näyttelyn järjestämistä varten tulee olla:
– maneesi (ja aidattu kenttä)
– turvallinen, rauhallinen ja tasainen mittauspaikka (mieluiten sisätiloissa)
– buffetti osallistujille ja yleisölle sekä ruokailumahdollisuus lautakunnalle joko paikan päällä tai lähistöllä 
– parkkitilaa (maksimi 40 osallistujaa/näyttely) 

Näyttelyn järjestäjä vastaa kehän rakentamisesta/purkamisesta, pohjien kunnosta (lanaaminen, kastelu yms. tarvittava), buffetista, ruokailun järjestämisestä lautakunnalle sekä tarvittavista toimihenkilöistä. Järjestäjä laskuttaa lautakunnan ja Suomen Hippoksen edustajan ruokailut näyttelyn jälkeen. 

Suomen Hippos ry vastaa kansliasta, mittaamisesta sekä arvosteluun liittyvistä toiminnoista (ilmoittautumisten vastaanottaminen ja osallistumisoikeuksien tarkistus, aikataulutus, arvostelupöytäkirjat, palkintoruusukkeet, käsiohjelma, tulosten tallennus). 

 

Hakulomakkeen löydät täältä. Haku on auki 14.1.2024 saakka, minkä jälkeen näyttelykalenteri rakennetaan yhteistyössä hakijoiden ja arvostelulautakunnan kanssa. Kalenteri julkaistaan viikolla 9. 

Mikäli tallissasi on paljon arvosteltavia, mutta esimerkiksi maneesia ei ole, voidaan sopia myös yksityisnäyttelystä. Yksityisnäyttelyiden hakeminen saman linkin kautta. Voit kysyä lisätietoja yksityisnäyttelystä Hippoksesta.  

 

Lisätiedot
Sanna Uotila, sanna.uotila@hippos.fi, p. 020 760 5257