Hyppää sisältöön

Ponioripäivät 2022 järjestetään Lahdessa 

Pääkuva shetlanninponioriista

Ponioripäivät on perinteisesti järjestetty Ypäjän Hevosopistolla. Tänä vuonna järjestämispaikka vaihtuu, kun Ponioripäivät 2022 valtaavat Koulutuskeskus Salpauksen Lahdessa.  

Ponioripäivien ajankohta sijoittuu perinteisesti huhtikuulle, 22.-24.4.2022. Tapahtumapaikka siirtyy Ypäjältä Lahteen.  

”Ponioripäivät on vuosia järjestetty Ypäjän Hevosopistolla. Tänä vuonna teimme kuitenkin päätöksen tapahtuman siirrosta koulutuskeskus Salpaukseen. Myös Salpauksessa on tehty hyvää työtä hevosalan opintojen eteen ja iloitsemme yhteistyön laajentumisesta, joka mahdollistaa opiskelijoiden osallistumisen Oripäivien järjestelyihin. Sijainniltaan Lahti on myös helposti tavoitettava.”, Suomen Hippoksen kasvattamisen ja omistamisen johtaja Minna Mäenpää valottaa.  

”Ratsuoripäivien tapahtumapaikkana jatkaa edelleen Ypäjän Hevosopisto.” Mäenpää muistuttaa.  

Ponioripäivät ovat ponijalostuksen ammattilaisten vuoden kohokohta. Ponioripäivillä jalostukseenkäyttöoikeutta hakevat vuonohevos- gotlanninruss-, newforest- ja connemaraoriit. Lisäksi Ponioripäivillä jalostusarvostellaan welsh- ja shetlanninponioriita.  

Connemaraoriiden arvostelussa uutuutena irtohypytys 

Irtohypytys kuuluu osana oriin ensimmäiseen jalostusarvosteluun. Aiemmin jalostukseen hyväksytyille oriille irtohypytys on vapaaehtoinen. Ori voidaan vapauttaa pakollisesta irtohypytyskokeesta erittäin painavasta syystä eläinlääkärintodistuksen perusteella. Irtohypytyksessa arvioidaan tekniikka, kapasiteetti, elastisuus, asenne ja laukka. Irtohypytys ja askellajien arviointi tapahtuvat maneesissa.  

 

Ilmoittautuminen Ponioripäiville 2022 on käynnissä ja päättyy 15.3.2022.  

Lisätietoja: www.hippos.fi/ponioripaivat