Hyppää sisältöön

Orilisenssit hakuun – hintaporras nousee 1.4.

Orilisenssi on aktivoitava kaikille siitokseen käytettäville oreille. Mitä aiemmin aktivoit orilisenssin, sitä edullisemmin sen saat. Hintaporras nousee 1.4.!

Orilisenssi on aktivoitava kaikille jalostuksessa käytettäville Suomen Hippoksen ylläpitämän kantakirjan rotua edustaville oriille. Tämä koskee kaikkia oriita – niin Suomessa astuvia kuin tuontispermalla käytettäviä oriita, sekä suomenhevosia että jalostusarvostelemattomia kotisiitosoriita.

Orilisenssi haetaan kirjautumalla Heppa-järjestelmään, valitsemalla vasemmalla olevasta valikosta ORILISENSSI ja kirjoittamalla hakukenttään oriin nimi. Orilisenssin lunastaneet oriit näkyvät Heila-jalostusjärjestelmässä, josta löytyy lisätietoja oreista.

Lisenssimaksu määräytyy sen ajankohdan mukaan, jolloin saapunut hakemus voidaan hyväksyä, eli mahdolliset liitteet, kuten tuontispermaoriiden valtakirjat, ovat saapuneet. Hinta on sitä edullisempi, mitä aiemmin lisenssi aktivoidaan. Myös astutustietojen tallentaminen on mahdollista vasta, kun oriin lisenssi on aktivoitu.

Oheisista linkeistä löydät kaiken tarvittavan sekä tärkeät päivämäärät:

Oriinpitäjälle – Hippos

 

Lisätietoja:

Susanna Back

Jalostusinformaatikko

020 760 5251

susanna.back@hippos.fi