Hyppää sisältöön

Oriinpitäjälle: Hanki vuoden 2023 orilisenssi edullisemmin ja ilmoita astutukset syyskuun puoleen väliin mennessä

Kuvituskuva

Kuva: Maisa Hyttinen

Sähköinen astutuskirjanpito sulkeutuu 15.9.

Oriinpitäjällä on velvollisuus ilmoittaa vuoden 2023 astutusluettelo astutetuista/siemennetyistä tammoista 15.9. mennessä, jolloin sähköinen astutuskirjanpito sulkeutuu. Mikäli oriinpitäjällä ei ole käytössä sähköistä astutuskirjanpitoa, ilmoitetaan astutus oman alueen hevosjalostusliittoon niin ikään 15.9. menneessä.

Astutusluetteloon merkitään kaikki astutus/siemennyspäivät. Astutusluetteloon liitetään oriin mahdolliset spermansiirtotodistukset. 1.10. lähtien ilmoitetuista astutuksista peritään jokaisesta uudesta ilmoituskerrasta 20 € palvelumaksu/ori.

Orilisenssin hintaporras muuttuu 15.9.

Jos vuosittainen orilisenssi ei ole aktivoitu, oriinomistajalla ei ole mahdollisuutta tallentaa astutuksia. Tässä tapauksessa hae orilisenssiä Heppa-järjestelmässä tai ole yhteydessä Hippokseen.

Orilisenssi tulee aktivoida kaikille Suomen Hippoksen ylläpitämän kantakirjan rotua edustavalle jalostukseen käytettävälle oriille vuosittain.

Orilisenssin hinta nousee 15.9. Edullisemman hinnan hyödyntämiseksi tulee hakemukset liitteineen olla toimitettuna ja maksu maksettuna Suomen Hippokseen 14.9.2023 mennessä. Lunastamalla orilisenssin oriinpitäjä saa oikeuden astutuskirjanpitoon, joka on kantakirjavelvoite.

Tutustu orilisenssien hintaportaisiin