Hyppää sisältöön

Opinnäytetyö eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisterin käytöstä hevosalalla – kysely avoinna 16.1. asti

Kuvassa ratsastuskenttä

Kuva Pirje Fager-Pintilä

Hämeen ammattikorkeakoulun opiskelija Mirjam Niiniaho tekee opinnäytetyötä Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisterin käytöstä hevosalalla. Kyselyn tarkoituksena on tehdä selvitystä, kuinka laajasti hevoseläintenpitäjät tietävät uudesta velvollisuudestaan rekisteröityä eläintenpitäjiksi, sekä ilmoittaa eläinten pitopaikka. Kysely on avoinna 16. tammikuuta asti.

Ruokavirasto julkaisi elokuussa 2021 eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisterin, jonka kautta toimija voi rekisteröityä tai päivittää tietonsa. Kyselyn tarkoituksena on selvittää, kuinka laajasti uusi asiointipalvelu on hevostenpitäjien tiedossa ja millaisena sen käyttö on koettu. Kysely on suunnattu hevostenpitäjille. Vastaaminen tapahtuu anonyymisti ja siihen kuluu aikaa noin 10 minuuttia. Opinnäytetyön toimeksiantajana on Lounais-Suomen aluehallintovirasto, ympäristöterveydenhuollon yksikkö.

Linkki kyselyyn

Lisätietoja:
Mirjam Niiniaho, mirjam.niiniaho@student.hamk.fi

 

Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteröinnin lisäksi huhtikuusta 2021 lähtien hevoseläinten pitopaikasta vastaavan toimijan on pitänyt tehdä kirjanpitoa pitopaikassa olevista, sinne saapuvista ja sieltä lähtevistä eläimistä. Suomen Hippoksen julkaisemassa Oma Talli -järjestelmässä lain vaatiman kirjanpidon voi tehdä helposti ilmaiseksi.