Hyppää sisältöön

Odotettu uutuus – sukuhaku – on julkaistu Heila-jalostusjärjestelmässä  

Hippoksen Heila-jalostusjärjestelmä tarjoaa ihka uusia ominaisuuksia kasvatuksen ja jalostuksen tueksi. Sukuhaku -työkalun löydät Heila-jalostusjärjestelmästä: Sukudata -> Sukuhaku

Heila-jalostusjärjestelmään on julkaistu uusi mielenkiintoinen ja ainutlaatuinen ominaisuus, sukuhaku. Sukuhaku-työkalun avulla voit lisätä hevosia suoraan sukutauluun, tai tehdä muita haluamiasi rajauksia hakukenttien avulla. Haulla voit hakea esimerkiksi tamman sukuihin potentiaalisesti tärppääviä linjoja tai etsiä tietyn sukutaulun omaavia hevosia. 

Määrittelemällä toiveesi sukuhaku-työkaluun saat listauksen kaikista Heppa-järjestelmässä olevista hevosista, joilla määritellyt hakurajaukset toteutuvat. Haku listaa yksilöt, joilla hakuehdoksi valittu hevonen näkyy sukutaulussa korkeintaan 5. polvessa. 

”Tälle kaudelle olemme mahdollistaneet geenitestien tulosten tallennuksen Heila-järjestelmään. Nyt julkaistu sukuhaku-työkalu tuodaan innostamaan kasvattajia ja muita suvuista kiinnostuneita harrastajia”, jalostusvastaava Susanna Back valottaa.  

 ”Jos olet esimerkiksi joskus miettinyt mitkä ovat ravikilpailuissa menestyneimmät viime vuosien hevoset, joilla ei ole suvussa lainkaan Turoa ja Vieskeriä, niin nyt senkin saa helposti selville sukuhaku-työkalulla”, Back iloitsee.  

Jalostuspäätöksiin apua ja mielenkiintoa tuovan sukuhaun löydät Heila-jalostusjärjestelmästä, navigaation kohdasta ”sukudata”.  Alta voit katsoa pari minuuttia kestävän sukuhaku -työkalun esittelyn. Videon voi katsoa tekstityksen kera klikkaamalla YouTube -sivustolle. 

 

 

Lisätietoja:
Susanna Back 
Jalostusvastaava
susanna.back@hippos.fi