Hyppää sisältöön

Lämminveristen ratsuhevosten ja ponien kasvattajapalkinnot 2023 maksettu 

Jone Illin ratsastama Celtas Quillian keräsi vuoden 2023 aikana jopa yli 1 000 kasvattajapistettä. Kuva SRL / Heidi Lammi

Kasvattajapalkinnot maksetaan hevoskasvatuksen ja hevosurheilun edistämiseen käytettävästä rahoituksesta. Vuoden vaihteessa muuttuneen lainsäädännön myötä hevosalan rahoituksella ei enää ole suoraa kytköstä Veikkauksen tuottoihin, vaan rahoituspohja tulee yleiskatteellisista budjettivaroista maa- ja metsätalousministeriön kautta. Suomen Hippos välittää kasvattajapalkinnot täysimääräisinä kasvattajille. 

Suomen Hippos maksaa kasvattajapalkinnot sen jälkeen, kun maa- ja metsätalousministeriö on tehnyt maksatuspäätöksen ja vahvistanut maksuperusteet.  

  • 27.5.2024 maksettiin ravihevosten kotimaiset kasvattajapalkinnot, ulkomaiset kasvattajapalkinnot ja kuninkuusravien ylimääräinen kasvattajapalkinto 
  • 28.5.2024 maksettiin suomenhevosratsujen kasvattajapalkinnot 
  • 30.5.2024 maksettiin lämminveristen ratsuhevosten ja ponien kasvattajapalkinnot

RATSUJEN JA PONIEN KASVATTAJAPALKKIOT 

Ratsujen ja ponien kasvattajapalkintojen maksu perustuu ratsastuksen eri lajeista kerättyihin Suomen Ratsastajainliiton laskemiin kansallisiin ja aluerankingpisteisiin sekä raviponien kilpailutuloksiin ja nuorten ponien näyttelymenestykseen. Lisäksi kasvattajapisteitä kertyy ratsuhevosten Laatuarvostelusta ja Laatuponikilpailun 4-vuotiaiden luokista Pienin maksettava summa on tänä vuonna 237 € ja kymmenen pisteen välein nouseva porras 37 €/porras. Maksuerässä on maksettu ratsu- ja ponirotujen sekä islanninhevosten kotimaiset ja ulkomaiset kasvattajapalkinnot. 

Rankingperusteiset kasvattajapalkintopisteet 2023 

Kasvattajapalkintoon yltäneet, muut perusteet 2023 

Ratsujen ja ponien kasvattajapalkintosäännöt – Hippos 

 

KASVATTAJAN TILITIEDOT 

Kasvattajapalkinnot maksetaan Suomen Hippokseen ilmoitettujen tilitietojen mukaisesti. Hevosten kasvattaja on velvollinen huolehtimaan tilitietojensa toimittamisesta ja ajantasaisuudesta. Jotta vuoden 2023 kasvattajapalkinnot voidaan maksaa, tulee puuttuvat tilitiedot ilmoittaa Hippokseen 1.12.2024 mennessä. Tämän jälkeen palkintojen maksatus umpeutuu eikä maksamattomia palkkioita enää voida maksaa. Puuttuvia palkintoja, joille on saatu tilitiedot, maksetaan jatkossa kerran kuukaudessa kuun alussa. 

Kasvattajapalkinto maksetaan yhdelle tilille, vaikka kasvattajina olisikin useampia henkilöitä/tahoja. Tilitieto tulee ilmoittaa joko Oma talli -palvelun kautta sähköisesti tai tilinumeron ilmoituslomakkeella kirjallisesti. Mikäli kasvattajana on useampia henkilöitä, tulee ilmoituksesta löytyä kaikkien osapuolten allekirjoitukset. Tallinimen puolesta allekirjoittaa Hippokseen ilmoitettu edustaja, yrityksen puolesta kaupparekisteriin merkitty allekirjoitusoikeudellinen henkilö/t ja alaikäisen puolesta huoltaja. 

 

LISÄTIETOJA  

Ratsut ja ponit
Sanna Uotila
Puh. 020 760 5257
sanna.uotila@hippos.fi