Hyppää sisältöön

Ilmoittautuminen kenttä- ja askellajihevosten Laatuarvosteluun päättyy sunnuntaina 8.8.

Laatuarvostelu on FWB-yhdistyksen ja Suomen Hippoksen vuosittain järjestämä laatukilpailu 4-vuotiaille lämminverisille ratsuhevosille, sekä varsoneille 5-vuotiaille lämminverisille ratsutammoille.  Tapahtuman yhteistyökumppaneina toimivat Passion For Dressage ja Equiocare. 

Vuoden 2021 Laatuarvostelu järjestetään Nuorten Hevosten Festivaalin yhteydessä Ypäjän Hevosopistolla. Tänä vuonna NHF on kaksiosainen, joten Laatuarvostelun kenttä- ja askellajihevoset nähdään 14.8. ja estehevoset 21.8. Kenttä- ja askellajihevosten ilmoittautuminen päättyy torstaina 8. elokuuta ja estehevosten sunnuntaina 15. elokuuta. 

 ”Laatuarvostelun järjestäminen NHF:n yhteydessä luo mahtavia synergiaetuja niin osallistujien kuin yleisön kannalta. Korkeatasoisella tapahtumalla ja nuorten hevosten kehitysvaiheen huomioivilla suoritusmahdollisuuksilla haluamme luoda parhaat mahdolliset edellytykset tulevaisuudenlupausten esilletuontiin ja niiden urheilullisten valmiuksien kartoittamiseen”, summaa FWB-yhdistyksen puheenjohtaja Håkan Wahlman.

Laatuarvostelu on FWB-yhdistyksen ja Suomen Hippoksen järjestämä vuosittainen laatukilpailu 4-vuotiaille lämminverisille ratsuhevosille, sekä varsoneille 5-vuotiaille lämminverisille ratsutammoille. Lajiensa viisi parasta FWB-hevosta kerryttävät kasvattajapistepottejaan 50-40-30-30-30. Kasvattajapisteiden perusteella maksetaan kasvattajapalkinnot hevoskasvatuksen ja hevosurheilun edistämiseen käytettävästä rahoituksesta maa- ja metsätalousministeriön kautta. Lisäksi jokaisen lajin viiden parhaan hevosen omistajalle maksetaan rahapalkinto 500-350-280-14-110 €. Yhteensä palkintoja jaetaan lähes 8000 €. Laatuarvostelun voittajalle on lisäksi tarjolla kiinnitys Pohjantähti Triple Crown -erikoispalkintoon, jossa sekä Laatuarvostelun, 5-vuotisderbyn että Breeders’ Prizen voittavan hevosen omistaja palkitaan 10 000 euron lisäpalkinnolla.

Hevoset mitataan ja rakennearvostellaan voimassa olevien Laatuarvostelu-sääntöjen mukaisesti. Estehevoset arvostellaan esteradalla, missä arvioidaan mm. tekniikka, kapasiteettia ja ratsastettavuutta. Tänä vuonna estehevosten rata on uudistunut (ks. liite). Askellajihevoset suorittavat askellajien arvioinnin kouluradalla. Kenttähevoset suorittavat oman kokeensa, joka koostuu maastoesteitä sisältävästä estekokeesta ja vapaamuotoisemmasta askellajien arvioinnista.

Laatuarvosteluun ilmoitettavan hevosen tulee olla FWB-kantakirjan sääntöjen mukaan FWB-kantakirjan pääosastoon merkitty ja polveutua jalostukseen hyväksytystä oriista (pelkkä viranomaistietokantaan merkitseminen ei riitä). Myös muuhun hyväksyttyyn kantakirjaan ensirekisteröidyt hevoset, jotka täyttävät polveutumisvaatimukset, voivat osallistua. Jos et ole varma hevosen osallistumisoikeudesta, ole ennen ilmoittautumista yhteydessä Suomen Hippoksen jalostusassistentti Sanna Uotilaan 020 760 5257, sanna.uotila@hippos.fi

Kilpailuun ilmoittautuminen tapahtuu SRL:n kilpailujärjestelmä KIPAn kautta, joten huomioithan, että ratsastajalla täytyy olla vähintään seuratason lisenssi voimassa. Lähtölistat löytyvät Equipesta. Hevosilta edellytetään ajantasaisia rokotuksia kilpailusääntöjen mukaisesti. Ilmoittautumismaksu maksetaan kahdessa osassa, tarkemmat ohjeet kilpailukutsussa. HUOMIO: jälki-ilmoittautumisia ei oteta vastaan. Ilmoittautumisten peruutukset vain KIPAn (tai ilmoittautumisajan jälkeen Hevosopiston) kautta.

 

Tuomarit:
Anne-Mari Pekonen (askellaji) ja Rien van der Schaft (askellaji)
Carl-Harry Frey (este ja kenttä) ja Tarja-Tuulikki Nurmi (kenttä)
Kari Nevala (este) ja Anna Pajanen (rakenne, estehevoset)
Annu Stenqvist (rakenne, askellaji- ja kenttähevoset)

Laatuarvostelu, ohjeet

Laatuarvostelu, kilpailukutsu

 

Lisätietoja:
Sanna Uotila
jalostusassistentti, Suomen Hippos
020 760 5257
sanna.uotila@hippos.fi

 

Jani Peltola
toimistosihteeri, FWB-yhdistys
050 562 6630
info@finnishwarmblood.fi