Hyppää sisältöön

Laatuarvostelu järjestetään kahtena eri viikonloppuna elokuussa

Nuorten ratsuhevosten Laatuarvostelu 2021 järjestetään elokuussa Ypäjällä Nuorten Hevosten Festivaalin yhteydessä. Tänä vuonna tapahtuma on kaksiosainen, kouluhevoset ja kenttähevoset arvostellaan lauantaina 14. elokuuta ja estehevoset sunnuntaina 22. elokuuta.

Laatuarvostelu on FWB-yhdistyksen ja Suomen Hippoksen järjestämä vuosittainen laatukilpailu 4-vuotiaille lämminverisille ratsuhevosille, sekä varsoneille 5-vuotiaille lämminverisille ratsutammoille. Hevonen voi osallistua joko askellaji- tai estehevosen arviointiin. Kenttähevosille tarkoitetussa omassa luokassa kenttähevoset osallistuvat molempiin eli sekä askellaji- että estehevosten arviointeihin.

Hevoset mitataan ja rakennearvostellaan voimassa olevien Laatuarvostelu-sääntöjen mukaisesti. Rakenteen lisäksi estehevoset arvostellaan esteradalla, missä arvioidaan mm. tekniikka, kapasiteettia ja ratsastettavuutta. Askellajihevoset suorittavat askellajien arvioinnin kouluradalla. Kenttähevoset suorittavat oman kokeen, joka koostuu rakennearvostelusta sekä kenttäesteradasta, jonka yhteydessä arvostellaan myös askellajit.

Hevosen tulee olla FWB-kantakirjan pääosastoon merkitty ja jalostukseen hyväksytystä oriista. Myös muuhun hyväksyttyyn kantakirjaan ensirekisteröidyt hevoset, jotka täyttävät polveutumisvaatimukset, voivat osallistua.

 

Koulu- ja kenttähevosten Laatuarvostelu järjestetään lauantaina 14. elokuuta ja estehevosten sunnuntaina 22. elokuuta. Tapahtumapaikkana toimii Ypäjän Hevosopisto ja Laatuarvostelu kutsu julkaistaan lähempänä tapahtumaa. Kutsussa kerrottaan ilmoittautumisohjeet sekä tuomarit.

Lisätietoja: Laatuarvostelu | FWB / Finnish Warmblood