Hyppää sisältöön

Kevään varsanäyttelyt peruttu toukokuun loppuun saakka – tammoille jalostusarvostelutilaisuuksia

Valtakunnallisen koronapandemiatilanteen sekä hevosten EHV-1-tilanteen vuoksi Suomen Hippoksen ja hevosjalostusliittojen järjestämät tamma- ja varsanäyttelyt on peruttu kevätkauden osalta. Tämä koskee suomenhevosten ja lämminveristen ravihevosten varsanäyttelyjä sekä ratsuhevosten ja ponien arvostelutilaisuuksia.

Tavoitteena on kuitenkin järjestää tammojen jalostusarvostelutilaisuuksia tilanteen rauhoittuessa alkukesän aikana eri puolella Suomea niin suomenhevosille, lämminverisille ravihevosille kuin myös ratsuhevosille ja poneille. Alkukesän arvostelutilaisuuksien ajankohdista ja paikkakunnista tiedotetaan myöhemmin hevosjalostusliittojen ja Suomen Hippoksen kautta. Suomenhevosten ja lämminveristen ravihevosten syyskauden näyttelykalenteri löytyy Heppa-järjestelmästä. Syyskauden näyttelyissä on tavoitteena arvostella myös varsoja.

Seuraamme aktiivisesti korona- ja EHV-1-tautitilanteita ja noudatamme viranomaisten ohjeistuksia. Tautitilanteiden vuoksi jalostusarvostelutilaisuuksia voidaan joutua siirtämään tai perumaan.

 

Lisätietoja:

 

Minna Mäenpää

jalostusjohtaja

020 760 5250

minna.maenpaa@hippos.fi