Hyppää sisältöön

Kenttähevosten Laatuarvostelun voittoon FWB-tamma Katti’s Queen of Dance ja Sanna Lavikainen

Kattis Queen Of Dance voittokuva

Historian ensimmäisen maastoesteradalla kilpaillun kenttähevosten Laatuarvostelun voitti FWB-tamma Katti's Queen of Dance ja Sanna Lavikainen. Kuva Pirje Fager-Pintilä

Vuoden 2021 Laatuarvostelussa kenttähevosille järjestettiin täysin oma uudistunut luokka, jossa ensimmäistä kertaa hevoset suorittivat maastoesteradan. Osallistujamäärä oli vähäinen, mutta laadukas. Laatuarvostelun maastoesterata on kaivattu lisä, sillä Suomessa ei ole pelkästään 4-vuotiaille kenttähevosille suunnattua kilpailua. Kilpailun voittoon ylsi FWB-tamma Katti’s Queen of Dance.

FWB-tamma Katti's Queen of Dance ja Sanna Lavikainen tuulettaa
Sanna Lavikainen tuulettaa FWB-tammansa Katti’s Queen of Dance Laatuarvostelu voittoa kenttähevosten luokassa. Tamma palkittiin myös parhaana FWB-hevosena. Kuva Pirje Fager-Pintilä

Kenttähevosten laatuarvostelun voittajaksi loimitettiin FWB-tamma Katti’s Queen of Dance ratsastajanaan hevosen omistaja Sanna Lavikainen. Fürst Romancier – May Comedienne, Michellino sukuyhdistelmästä oleva Katti’s Queen of Dance omaa kouluhevosen suvun ja näin ollen ehkä hieman yllätti myös ratsastajansa kokonaiskilpailun voitolla.

 

”Kyllä laadukkaalla hevosella on kiva ratsastaa! Tulevaisuudessa ei muuta kuin ratoja alle ja sitten kun ne loppuvat, niin tehdään vähän varsoja. On hienoa koulusukuisella pärjätä näin hyvin, tämä on vaan niin hieno hevonen!”, Lavikainen iloitsi tuoreeltaan voiton jälkeen yllättyneen iloisissa tunnelmissa.

Katti’s Queen of Dancen on kasvattanut Pauliina Räisänen. Tamman pisteiden keskiarvo oli upea 8,53 ja tuomarit myös kehuivat hevosta auliisti.

”Queen of Dance ilahdutti olemuksellaan, asenteellaan ja laukallaan. Hevosella on hyvä tulevaisuus kenttähevosena, vaikka onkin koulusukuinen. Hevonen oli erittäin hyvin valmisteltu vaadittuun tehtävään, se näytti hyvältä ja oli tänään paras”, estetuomari Carl-Harry Frey kehui.

”Kenttäosuus oli haastavahko, mutta näimme hyviä suorituksia. Tämän päivän kokemuksien pohjalta saimme hyvää pohjaa ensi vuodelle ja toivottavasti myös kenttäratsastajat uskaltavat jatkossa osallistua runsaslukuisemmin”, Tarja-Tuulikki Nurmi lisäsi yhtyen Freyn kehuihin.

Maastokokeen lisäksi kenttähevoset suorittivat askellajiarvioinnin sekä rakennearvostelun. Askellajituomari Anne-Mari Pekonen ja rakennetuomari Annu Stenqvist kokivat uuden konseptin toimivaksi ja kehuivat kenttähevosten sekä -ratsastajien asennetta.

”Meillä oli todella hauskaa ja vaikka vettä tuli maahan asti, niin silti kaikki ratsastajat menivät hymyissä suin. On todella hienoa, että kenttähevoset ovat vihdoin saaneet oman luokkansa ja sitä tarvitaan. Tänään taso oli todella kova, hevoset saivat hyviä numeroita askellajeista, hypyistä ja rakennepisteistä. Todella odotettu tapahtuma ja toivottavasti kannustaa kenttäihmisiä kasvattamaan hevosia. Meillä on hieno laatu kotimaisissa hevosissa ja myöskään kenttähevosia ei tarvitse lähteä hakemaan ulkomailta. Voittaja hevonen oli upea!” Tuomarit kiteyttivät rankkasateen siivittämän aamupäivän tunnelmia.

Laatuarvostelun 2021 sijoittuneet Katti’s Queen of Dance ja Sanna Lavikainen, Adamas ja Tuija Rosenqvist, Mister Mikado ja Marika Anttila sekä Purola Caipirinha ja Kirsi Oksanen. Kuva Pirje Fager-Pintilä

Toiseksi kilpailussa sijoittui FWB-ori Adamas (Kannan – Mighty Magic) ratsastajansa Tuija Rosenqvistin kanssa. Hevosen on kasvattanut Karin Latomäki. Hevosen omistaa Linda Hendersson ja Ratsuniitty Oy. Kolmanneksi sijoittui Mister Mikado (Dallas vdl x Up to Date) ratsastajanaan omistaja Marika Anttila. KWPN-ruunan on kasvattanut A. Veenhof AZN. Neljännelle sijalle ratsasti Kirsi Oksanen FWB-tammalla Purola Caipirinha (Cartier – Campari SB). Tamman omistaa ja on kasvattanut Huttunen Paavo ja Oksanen Kirsi. Lunetta Stonen (Kyrö San Allegro – Brianna Stone) ja Ann-Niina Kiviniitty-Ranta-Ahon suoritus päättyi ratsukon keskeytykseen.

Kenttäradan suunnitellut Aki Karhapää oli myös tyytyväinen hevosten suorituksiin.

”Olin todella tyytyväinen suorittaneiden tuloksiin. Suomessa ei ole pelkästään 4-vuotiaille suunniteltuja maastoratoja, sillä Avant- sarja on 4-5-vuotiaille, joten tässä voimme fokusoitua pelkästään 4-vuotiaisiin ja antaa niille flowta ja rytmiä ihan eritavalla. Olen tyytyväinen siihen, miten rata toimi ja sen mittaan. Juttelen vielä ratsastajien ja tuomareiden kanssa, mutta uskon, että hyvällä pohjalla ollaan tulevaisuutta ajatellen. Tämä on se kilpailu mihin 4-vuotiaita voi tuoda jatkossakin”, Karhapää summasi.

Laatuarvostelun kenttä- ja estekokeet ovat nähtävissä Havenin sivuilla www.haven.fi/live. Tapahtuman yhteistyökumppaneina toimivat Passion For Dressage ja Equiocare.

Tulokset Laatuarvostelu 2021 kenttähevoset

Kuvia Suomen Hippoksen kuvapankissa

Lisätietoja: www.finnishwarmblood.fi/laatuarvostelu

 

Ilmoittautuminen estehevosten Laatuarvosteluun päättyy sunnuntaina 15. elokuuta

Laatuarvostelun toinen osuus nähdään ensi lauantaina 21. elokuuta, jolloin vuoronsa saavat estehevoset. Estehevosten ilmoittautuminen on huomenna sunnuntaina 15. elokuuta. Ilmoittautuminen tehdään Kipa-järjestelmään. Myös estehevosten Laatuarvostelusta tarjoillaan ilmainen livelähetys osoitteessa haven.fi.

Laatuarvostelu on FWB-yhdistyksen ja Suomen Hippoksen vuosittain järjestämä laatukilpailu 4-vuotiaille lämminverisille ratsuhevosille, sekä varsoneille 5-vuotiaille lämminverisille ratsutammoille. Laatuarvostelussa jokaisen lajin viiden parhaan hevosen omistajalle maksetaan rahapalkinto sijoittumissäännön mukaan ja viisi parasta FWB-hevosta keräävät kasvattajapisteitä, joiden mukaan maksetaan kasvattajapalkinnot. Voittajalle on lisäksi tarjolla kiinnitys Pohjantähti Triple Crown -erikoispalkintoon, jossa sekä Laatuarvostelun, 5-vuotisderbyn että Breeders’ Prizen voittavan hevosen omistaja palkitaan 10 000 euron lisäpalkinnolla. Vuoden 2021 Laatuarvostelu järjestetään kaksiosaisena Nuorten Hevosten Festivaalin yhteydessä Ypäjän Hevosopistolla.