Hyppää sisältöön

Kasvattajapäivät palaa kevään näyttelykalenteriin – ilmoittautuminen päättyy 28.4.2024 

Kasvattajapäivät huipentuvat parhaan hevosen ja kasvattajan palkitsemiseen. Vuonna 2019 Kasvattajapäivien voittoon ylsi FWB-tamma Scilla CG. Kuvassa tamman omistaja Susanna Hyypiä sekä parhaan kasvattajan palkinnon ansainnut Sanna Aalto (oik). Kuva Pirje Fager-Pintilä

Ratsuhevosten suurnäyttely, Kasvattajapäivät tekee useamman vuoden tauon jälkeen paluun näyttelykalenteriin. Yksipäiväisenä järjestettävä tapahtuma kokoaa yhteen 1-3-vuotiaiden ratsuhevostammojen ja ruunien sekä 1-2-vuotiaiden ratsuhevosoriiden parhaimmiston. Päivän päätteeksi palkitaan näyttelyn parhaat sekä vuoden kasvattaja.  

Ratsuhevoset arvostellaan joko askellaji- tai este-/kenttähevosina. Näyttelyssä hevosen tunnistetiedot tarkastetaan, se mitataan ja sen rakenne sekä käynti- ja raviliikkeet arvostellaan lineaarista profilointia käyttäen.  

Päivän parhaiden valinnassa Champion -kehässä ovat mukana paras 1-vuotias, paras 2-vuotias, paras 3-vuotias, paras askellajihevonen, paras este-/kenttähevonen, paras ratsuponi sekä halutessaan Ratsuoripäivien paras 3-vuotias ori. Jokaisen ikäluokan paras varsa palkitaan ja lopuksi palkitaan koko näyttelyn Champion ja Reserve Champion sekä vuoden kasvattaja. 

Kasvattajapäivät järjestetään Ypäjän Hevosopistolla lauantaina 18. toukokuuta. Ilmoittautuminen tapahtuu Heppa-järjestelmän näyttelykalenterin kautta ja se tulee tehdä viimeistään 28. huhtikuuta.  

 

Lisätietoja:
Sanna Uotila
Puh. 020 760 5257