Hyppää sisältöön

Kansallisessa Poninäyttelyssä 2023 esillä noin 300 ponia

Kuvassa ponit kiertävät kehää taluttajan kanssa.

Näyttelyssä nähtävät rodut ovat shetlanninponi (109), welsh (51), gotlanninruss (32), suomenpienhevonen (32), connemara (29), new forest (21), ratsuponit (17), ja vuonohevonen (8). Ponit rakennearvostellaan rodun ja iän mukaan määräytyvissä luokissa. Kuva Mirella Ruotsalainen

Suomen suurin poninäyttelytapahtuma järjestetään tulevana viikonloppuna 12.–13. elokuuta Lahden Jokimaalla. Tapahtuma järjestetään 44 kerran, ja se kokoaa tänä vuonna yhteen noin 300 ponia taustajoukkoineen. Kansallinen Poninäyttely on koko perheen tapahtuma, johon on vapaa pääsy. Vain oheisohjelma lauantaina on maksullista.

Ohjelmassa lauantaina

Rotukohtaisten näyttelykehien lisäksi parhaan nuoren ponin valinta sekä ratsastus-, ajo-, ja agilityluokkia. Lapsiperheille on tarjolla kepparikisoja, talutusratsastusta ja kasvomaalausta.

Ohjelmassa sunnuntaina

Rotukohtaiset näyttelykehät, parhaan nuoren ponin valinta sekä näyttelyn parhaan eli Supreme Championin valinta. Lisäksi suomalaisen hevosen juhlavuotta kunnioitetaan Riikin Taalerin ja Väisälän Velmerin Meet & Greet hetkellä, jolloin yleisö pääsee tapaamaan näitä suomenpienhevosoriita.

Vuoden 2022 Reserve Foal voittaja welsh sec.D Goldriver Twinkle Eye. Kuva Mirella Ruotsalainen

Vuoden 2023 Kansallisessa Poninäyttelyssä juhlistetaan myös Hippoksen 50-vuotisjuhlavuotta ja Suomen Hippos palkitsee näyttelyssä kaikkien rotujen parhaaksi valitut tammat. Hippoksella on tapahtumassa perinteisesti myös oma näyttelykehä, johon ilmoittautui yhteensä 40 nuorta ponia.

Lisätietoja tapahtumasta: www.poninayttely.com

Kansallinen poninäyttely on suomalainen vuosittain järjestettävä useiden poni- ja pienhevosrotujen yhteinen näyttely. Ensimmäinen näyttely järjestettiin vuonna 1978 Ypäjällä. Aluksi tapahtumaa järjestivät eri rotuyhdistykset, Suomen Hippos, Suomen Poniseura ja Ratsujalostusliitto. Vuodesta 1998 alkaen näyttelyn järjestämisestä on huolehtinut Poninäyttely-yhdistys PONY. Poninäyttely-yhdistyksen jäseninä ovat ponirotuyhdistykset, jotka nimeävät vuosittain edustajansa PONYn työryhmään. Vuonna 2022 PONY:n puheenjohtajana toimii Heidi Kärki.