Hyppää sisältöön

Kansallinen Poninäyttely teki onnistuneen paluun – Moondelight Rosebud tyhjensi palkintopöydät

Kuvassa seremoniakehässä koko näyttelyn voittaja Moondelight Rosebud taustajoukkojen ja tuomareiden kera

Moondelight Rosebud oli Kansallisen poninäyttelyn 2022 supertähti. Kuva Senna Raiski

Savijärven kartanolla Sipoossa nähtiin viikonlopun aikana yli 200 ponia tai pienhevosta Kansallisen Poninäyttelyn merkeissä. Viimeksi vuonna 2019 järjestetyn Poninäyttelyn tunnelma uudessa järjestämispaikassa oli onnistunut. Näyttelyn voittajaksi valittiin molempina päivinä 2-vuotias welsh mountain Moondelight Rosebud.

Ilona Pykäläisen kasvattama ja Irja Kallion omistama Moondelight Rosebud (Moondelight Neifion 18 WM – Sarum Rosalind, Springbourne Envoy) valittiin lauantaina Overall Champion Young Ponyksi, josta vasta 2-vuotias tamma jatkoi tavoittelemaan seuraavana päivänä jaettavaa Supreme Champion -titteliä. Lopputuloksena upea Moondelight Rosebud vakuutti tuomarit vieden koko näyttelyn kirkkaimman tittelin. Näyttelyn Reserve Supreme Champion oli Welsh sec. C Bairdmoor Pegasus (Parvadean Recharge – Felinmor Dyma Hi, Brenin).

”Oli mahtavaa nähdä koko näyttelyn toteutuvan ja Savijärven kartano toimi paikkana todella hyvin. Tunnelma oli jännittävä, ja tapahtuma täynnä hienoja poneja”, näyttelyjohtajana tänä vuonna toiminut Heidi Kärki tiivistää.

”Kaikki menikin tosi hienosti ja olen äärimmäisen tyytyväinen tapahtuman onnistumiseen. Myös tuomarit antoivat positiivista palautetta ja haluankin kiittää osallistujien lisäksi kaikkia toimihenkilöitä, Savijärven kartanoa ja Husaariratsastajia panostuksesta näyttelyn eteen. Toivon todella, että Kansallinen Poninäyttely järjestetään myös tulevina vuosia ja toivotankin kaikki innolla mukaan jatkossakin toteuttamaan tätä hienoa tapahtumaa!” Kärki lähettää vielä kiitokset koko PONY työryhmän puolesta.

Kuvassa Anne Backman Mirva Kinnusen ojentaman kunniataulun ja kukkasten kanssa
Anne Backman ja Mirva Kinnunen Hippoksen hopeisen ansiomerkin julkistamisen jälkeen. Kuva Heidi Kärki

 

Anne Backmanille Suomen Hippoksen hopeinen ansiomerkki

Kansallisen Poninäyttelyn yhteydessä Anne Backmanille ojennettiin Suomen Hippoksen hopeinen ansiomerkki. Anne Backman on vuosia tehnyt aktiivisesti ja monipuolisesti arvokasta työtä hevosalan ja näyttelytoiminnan eteen.

”Myös Poninäyttelyn puolesta haluan osoittaa erityiskiitoksen Annelle. Ilman hänen panostaan, tämäkään näyttely ei olisi toteutunut”, Heidi Kärki painottaa kiittäen.

Suomen Hippos onnittelee Anne Backmania ansaitusta ansiomerkistä!

 

Tuloksia:

Reserve Foal: welsh sec.D Goldriver Twinkle Eye
Overall Champion Foal: welsh mountain sec. A Cloudberry Glitter Chic
Reserve Champion young pony: connemara Hagelunds Honeybun
Overall Champion young pony: welsh mountain A. Moondelight Rosebud
Reserve Veteran: shetlanninponi Sabatini v. Stepelo 1078 SH
Overall Veteran Champion: connemara Cluain Caireach 224 C
Reserve Supreme Champion: welsh sec. C Bairdmoor Pegasus
Supreme Champion: welsh mountain sec. A Moondelight Rosebud

Kokonaistulokset löydät Poninäyttelyn sivuilta

 

Kansallinen poninäyttely on suomalainen vuosittain järjestettävä useiden poni- ja pienhevosrotujen yhteinen näyttely. Ensimmäinen näyttely järjestettiin vuonna 1978 Ypäjällä. Aluksi tapahtumaa järjestivät eri rotuyhdistykset, Suomen Hippos, Suomen Poniseura ja Ratsujalostusliitto. Vuodesta 1998 alkaen näyttelyn järjestämisestä on huolehtinut Poninäyttely-yhdistys PONY. Poninäyttely-yhdistyksen jäseninä ovat ponirotuyhdistykset, jotka nimeävät vuosittain edustajansa PONYn työryhmään. Vuonna 2022 Poninäyttelyssä nähtiin yhteensä yli 200 ponia tai pienhevosta kahdeksasta eri rodusta. Tapahtumapaikkana toimi Savijärven kartano Sipoossa. PONYn puheenjohtajana toimi Heidi Kärki.