Hyppää sisältöön

Kansallinen poninäyttely 2021 järjestetään 7.-8.8. Jokimaan ravikeskuksessa Lahdessa

Vuoden suurin ponitapahtuma Kansallinen Poninäyttely kokoaa yhteen Suomen ponirotujen parhaimmiston jo 43. kerran. Viikonlopun aikana yleisölle esittäytyy ikäluokittain jaetuissa näyttelyluokissa yhteensä noin 400 rotuponia. Tapahtumassa kilpaillaan myös erilaisissa käyttöluokissa, kuten ratsastus-, ajo- ja ohjasajoluokissa sekä nuorison Junior Handlereissä ja poniagilityssä. Ilmoittautuminen näyttelyyn tulee tehdä 30. kesäkuuta mennessä.

Lauantaina 7. elokuuta arvostellaan nuoret eli 1–3-vuotiaat ponit ja sunnuntaina 8. elokuuta aikuiset ponit sekä maitovarsat. Nuoret ponit on rotukehän lisäksi mahdollista käyttää myös Suomen Hippoksen kehässä arvioitavana. Ponit rakennearvostellaan rodun ja iän mukaan määräytyvissä luokissa. Rakennearvostelun lisäksi tapahtumassa järjestetään käyttöluokkia sekä lapsiesittäjien taitoja mittaava junior handler -luokka. Näyttelyssä nähtävät ponirodut ovat shetlanninponi, welsh, ratsuponit, connemara, gotlanninruss, new forest, vuonohevonen ja suomenpienhevonen. Näyttely huipentuu parhaan Suomessa syntyneen sekä koko näyttelyn Best In Show’n valintaan. Kansallinen Poninäyttely järjestetään 7.-8. elokuuta Jokimaan ravikeskuksessa Lahdessa ja ilmoittautuminen tapahtumaan tulee tehdä 30. kesäkuuta mennessä.

 

Suomen Hippoksen näyttelykehä

Poninäyttelyyn osallistuva 1-3-vuotias tamma tai ruuna ja 1-2-vuotias ori (pl. suomenpienhevoset) on mahdollista ilmoittaa myös erilliseen Suomen Hippoksen nuorten ponien arvostelutilaisuuteen, joka järjestetään poninäyttelyn yhteydessä omassa kehässään 7.8. Huomioithan, että 3-vuotiaita tammoja ei ole mahdollista jalostusarvostella tässä näyttelyssä. Ilmoittautuminen tapahtuu Heppa-järjestelmän kautta Oma Talli -tunnuksin. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 7. heinäkuuta.

Kutsu – Kansallinen Poninäyttely (poninayttely.com)

 

Kansallinen poninäyttely on suomalainen vuosittain järjestettävä useiden poni- ja pienhevosrotujen yhteinen näyttely. Ensimmäinen näyttely järjestettiin vuonna 1978 Ypäjällä. Aluksi tapahtumaa järjestivät eri rotuyhdistykset, Suomen Hippos, Suomen Poniseura ja Ratsujalostusliitto. Vuodesta 1998 alkaen näyttelyn järjestämisestä on huolehtinut Poninäyttely-yhdistys PONY. Poninäyttely-yhdistyksen jäseninä ovat ponirotuyhdistykset, jotka nimeävät vuosittain edustajansa PONYn työryhmään. Vuonna 2021 PONY:n puheenjohtajana toimii Tuula Pöyriä.