Hyppää sisältöön

Kansallinen Poninäyttely 12.-13.8.2023 Lahdessa – ilmoittaudu 30.6. mennessä

Vuoden 2022 näyttelyn Supreme Champion oli welsh-tamma Moondelight Rosebud. Kuva Senna Raiski

Järjestyksessään 44. Kansallinen Poninäyttely järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa Lahden Jokimaan raviradalla elokuun toisena viikonloppuna. Kaksipäiväinen tapahtuma kerää jälleen Suomen hienoimmat rotuponit, vuonohevoset ja suomenpienhevoset yhteen.

Vuoden 2023 näyttelyssä juhlistetaan myös Hippoksen 50-vuotisjuhlavuotta ja Suomen Hippos palkitsee näyttelyssä kaikkien rotujen parhaaksi valitut tammat. Suomalaisen hevosen juhlavuotta kunnioitetaan puolestaan suomenpienhevosorien Riikin Taalerin ja Väisälän Velmerin Meet&Greet hetkellä sunnuntaina, jolloin yleisö pääsee jututtamaan heidän omistajiaan ja tapaamaan näitä hienoja oriita.

”Kasvatusta ja nuoria poneja otetaan erityisesti huomioon tänä vuonna. Näyttelyssä on tarjolla ensimmäistä kertaa kasvattajaluokat, ja tänä vuonna valitaan myös sunnuntaina päivän paras nuori poni. Lapsiperheille on lauantaina tarjolla kepparikisoja, talutusratsastusta ja kasvomaalausta. Myyntiin tulee ensimmäistä kertaa myös PONY-lakua”, näyttelyn johtaja Heidi Kärki valottaa viikonlopun järjestelyjä.

Lauantaina näyttelyssä on nuorten ponien luokkien lisäksi mm. ratsastus-, käyttö-, ajo-, ja agilityluokkia. Näyttelyn paras, eli Supreme Champion valitaan perinteisesti sunnuntai päivän päätteeksi. Ilmoittautuminen Kansalliseen Poninäyttelyyn on käynnissä kesäkuun loppuun saakka.

Tapahtumaan on vapaa pääsy molempina päivinä, oheisohjelma on lauantaina maksullista.

Lisätiedot näyttelystä www.poninayttely.com

 

Suomen Hippoksen näyttelykehä

Poninäyttelyyn osallistuva 1-3 –vuotias tamma tai ruuna ja 1-2 –vuotias ori (pl. suomenpienhevoset) on mahdollista ilmoittaa myös  Suomen Hippoksen nuorten ponien arvostelutilaisuuteen. Suomen Hippoksen näyttelyarvostelutilaisuus järjestetään Poninäyttelyn yhteydessä omassa kehässään 12.8. Huomioithan, että 3-vuotiaita tammoja ei ole mahdollista jalostusarvostella tässä näyttelyssä.

Ilmoittautuminen Suomen Hippoksen näyttelykehään tapahtuu Heppa-järjestelmän kautta Oma Talli -tunnuksin. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 7.7.