Hyppää sisältöön

Oriinpitäjien päivä 29.11.2023 Vermo Areenalla

Suomessa tehdään vuosittain hyvää ja tarkkaa työtä astutuksien onnistumisten eteen, kaikilla hevoskasvatuksen osa-alueilla. Vermo Areenalla järjestetään 29. marraskuuta Oriinpitäjien päivä, joka on oriinpitäjille suunnattu, mutta avoin kaikille hevoskasvatuksesta kiinnostuneille. Ilmaistapahtumaan tulee ennakkoilmoittautua viimeistään 16. marraskuuta.

Vuoden 2023 osalta erityisesti sperman kuljetusten haasteet ovat hankaloittaneet oriasemien ja kasvattajien työtä. Suomen Hippos toivottaa kaikki lämpimästi tervetulleeksi kuulemaan ja keskustelemaan kuinka oriasemien laadukasta työtä voidaan tukea, ja samalla edesauttaa koko kasvatuskenttää. Luvassa on muun muassa Maria Kareskosken luento sperman käsittelystä ja hedelmällisyyden säilyvyydestä kuljetusten aikana sekä logistiikkapalveluyritysten edustajien puheenvuoroja.

Ohjelma (muutokset mahdollisia)
10.00 Tilaisuuden avaus
10:15 Jukka Niskanen: Hippoksen uudet sähköiset palvelut oriinpitäjille
10:45 Kimmo Lampinen: Oriinpitäjän vuosikelloon liittyviä asioita
11:10 Tapahtumakumppani Vetman Oy:n esittely
11:15 Vetman Oy:n tarjoama lounas
12:15 Maria Kareskoski: Oriin sperman käsittely – säilyvyyden ja hedelmällisyyden säilyttäminen kuljetusten aikana.
13:00 Tauko
13:15 Maria Kareskoski: Oriin sperman käsittely aihe jatkuu
14:00 Vetman Oy:n tarjoamat kahvit
14:30 Logistiikkapalveluyritysten palvelut siitoskaudella -24

  • Matkahuolto, Jukka-Pekka Pirvola
  • MyXline, Mika Seppänen
  • Posti, Jarmo Harainen; Teams- yhteys
  • Kuljetuspalvelu Sinikka Pöyry
  • Lisäksi mahdollisia muita yrityksiä. Alustusten jälkeen keskustelua oriasemien spermankuljetusmahdollisuuksien järjestämisestä.

17.00 Tilaisuus päättyy, jonka jälkeen on mahdollisuus omakustanteisesti jäädä viettämään iltaan Vermo Areenan raveihin.

Ilmoittautuminen

Tilaisuutta on mahdollista seurata livenä Vermo areenalla tai Teams-yhteydellä. Ilmoittautuminen tulee tehdä 16.11. mennessä ilmoittautumislomakkeella.

Huom. Aikaisemmin suoraan sähköpostiin ilmoittautuneiden oriinpitäjien ei tarvitse ilmoittautua uudelleen lomakkeen kautta.