Hyppää sisältöön

Juoksijaoriiden jalostusarvostelulausunnot nyt Heilassa

Kaikkien Juoksijajalostuksen Superpäivillä 18. - 19.2. nähtyjen oriiden jalostuarvostelulausunnot tuloksineen ovat nyt julkisia ja löytyvät Heila-jalostusjärjestelmästä. Katso myös tuoreet kuvat!


Suomenhevosten jalostusarvostelussa ensimmäisellä palkinnolla palkittiin Säihkeen Sähinä. Kuva: Leena Kahisaari

Juoksijajalostuksen superpäivillä 18. - 19.2. Lahden Jokimaalla nähtiin yhteensä 33 lämminveri- ja suomenhevosoritta. Koronavirustilanteen takia tapahtuma oli yleisöltä suljettu, mutta tapahtuma lähetettiin kotikatsomoihin etäyhteyksiä pitkin.

Lämminveriravureista näyttelylausunnon kävi hakemassa 18 oritta. Oriista 14 arvosteltiin yksilösuoritusten ja 4 jälkeläistulosten perusteella. Jalostusarvostelussa korkeimmat kokonaispisteet yksilöarvostelluista siitosoriista keräsi Southwind Spirit, joka sai 77 kokonaispistettä. Korkean jalostusarvon asteikolle kokonaispisteissä nousi myös Pato, joka sai 71 pistettä.

Perjantaina suomenhevosten jalostusarvostelussa ensimmäisellä palkinnolla palkittiin Säihkeen Sähinä. Toiseen palkintoluokkaan ylsivät  Uljas Suomalainen, Vilkkeen Velmu, Helkan Toivo ja Vappuäijä. Viisi suomenhevosoritta hyväksyttiin jalostusarvostelussa, mutta niitä ei palkittu. 

Kaikkien oriiden lausunnot tuloksineen ovat nyt julkisia ja löytyvät Heila-jalostusjärjestelmästä.

(Muistathan, että Heilan kuvagalleria on nyt avoinna, ja voit lisätä sinne kuvia omilla Oma Talli -tunnuksillasi!)

Lisätietoja:

Susanna Back

jalostusinformaatikko

020 760 5251

susanna.back@hippos.fi