Hyppää sisältöön

Juoksija-, Ratsu- ja Ponioripäivien 2024 tapahtumapäivämäärät 

Juoksija-, Ratsu- ja Ponioripäivien lisäksi jalostusoriita arvostellaan suomenhevosten Tk-suunnan näyttelytapahtumissa. Tk-suunnan näyttelyt järjestetään hevosjalostusliittojen tamma- ja varsanäyttelyiden yhteydessä. Niiden osalta näyttelykalenteri julkaistaan vuoden vaihteessa. Kuva Maisa Hyttinen

Vuoden 2024 Juoksijaoripäivät ja Ponioripäivät järjestetään viime vuosilta tuttuun tapaan Lahdessa. Ratsuoripäivät järjestetään puolestaan perinteisesti Ypäjällä. Tapahtumapäivämäärät sekä ilmoittautumispäivämäärät on nyt julkaistu.  

Suomenhevosoriiden omistajien on hyvä huomioida, että jalostusvaliokunnan päätöksellä vuodesta 2024 alkaen ilmoittautumiset ovat julkisia ja oriiden röntgenlausunnot julkaistaan, vaikka ne olisivat hylkäävät. Ilmoittautumalla näyttelyyn suomenhevosoriin omistaja hyväksyy röntgentulosten julkaisun. Myös lämminveristen ravihevosten ilmoittautumiset ovat jatkossa heti julkisia.  

 

Juoksijaoripäivät 22.-23.2.2024 Lahti, Jokimaan ravikeskus

– Ilmoittautuminen päättyy 14.1.2024
– Röntgenkuvien viimeinen toimituspäivä on 14.1.2024 

www.hippos.fi/juoksijaoripaivat 

Juoksijaoripäivät ovat juoksijasuuntaisten suomenhevosten ja lämminveristen ravihevosoriiden vuoden merkittävin jalostusarvostelutilaisuus. Juoksijaoripäivillä suomenhevoset voidaan palkita tai hyväksyä jalostusoriina. Lämminveriset ravihevosoriit arvostellaan tuoteselostemallilla.  

 

Ratsuoripäivät 11.-14.4.2024. Ypäjä, Ypäjän Hevosopisto

– Ilmoittautuminen päättyy 26.2.2024
– Röntgenkuvien ja esitietojen viimeinen toimituspäivä on 26.2.2024 
(12.2.2024 mennessä toimitetuista röntgenkuvista saa lausunnon ennen viimeistä ilmoittautumispäivää) 

www.hippos.fi/ratsuoripaivat

Ratsuoripäivät ovat suomalaisen ratsuhevos- ja ratsuponikasvatuksen näyteikkuna. Ratsuoripäivillä ratsu- tai ratsuponioriille haetaan jalostukseenkäyttöoikeutta suomalaisen lämminverisen ratsuhevosen eli FWB:n ja suomalaisen ratsuponin eli SRP:n jalostukseen sekä jalostusarvostellaan R- Pr-, Pa- ja T-suunnan suomenhevosia. 

 

Ponioripäivät 26.-28.4.2024. Lahti, Salpauksen maneesi

– Ilmoittautuminen päättyy 11.3.2024
– Esitietojen viimeinen toimituspäivä 11.3.2024 

www.hippos.fi/ponioripaivat 

Ponioripäivät ovat ponijalostuksen ammattilaisten vuoden kohokohta. Ponioripäivillä jalostukseenkäyttöoikeutta hakevat vuonohevos- gotlanninruss-, newforest- ja connemaraoriit. Lisäksi Ponioripäivillä jalostusarvostellaan welsh- ja shetlanninponioriita. 

 

Muutokset päivämääriin ja päivien määrään ovat mahdollisia.

 

Oripäivillä mukana