Hyppää sisältöön

Jalostuspäivät 2024 viikonlopputapahtuma perjantaista lauantaihin – mielenkiintoinen ohjelma julkaistu

Jalostuspäivien lähestyminen on varma kevään merkki. Hevosalan kasvatusyhteisön yhteen keräävä tapahtuma järjestetään tänä vuonna uudella viikkoajankohdalla, perjantaista lauantaihin. Tapahtumapaikkana toimii kuninkuusravipaikkakunta Jyväskylän raviradan ravintolakatsomo.

Jalostuspäivillä panostetaan tänä vuonna kohtaamisiin ja yhteisöllisyyteen. Lippuja myydään vain paikan päälle, ja mielenkiintoisten päiväluentojen lisäksi on väliyönä mahdollisuus kokoontua yhteiseen illanviettoon Scandic Laajavuoreen.

”Päädyimme kokeilemaan uutta ajankohtaa perjantaista lauantaihin. Tämän toivotaan mahdollistavan osallistumisen entistäkin isommalle joukolle, joka lisää verkostoitumisen mahdollisuuksia”, Kimmo Lampinen Suomen Hippoksesta valottaa.

Perjantaina pääpaino on jalostuksen ytimessä. Hevossairauksien erikoiseläinlääkäri Tiina Eskonen avaa siemennyksen erot kotitallilla ja siittolassa. Pintaa syvemmälle sukelletaan myös jalostusinformaatikko, MMM agronomi Susanna Backin ja koirajalostuksen ammattilaisen sekä hevosharrastaja MMT jalostusagronomi Katariina Mäen avustuksella.. Lauantai käynnistyy puolestaan hevossairauksien erikoiseläinlääkäri Antero Tupamäen luennolla rakennevirheistä koituvista ontumis- ja kestävyysongelmista.

Tapahtuman teema: miten kasvattaa kuninkuusravihevonen

”Tapahtuman teema on valittu Kuninkuusravien juhlavuotta kunnioittaen. Kokonaisuutena on tiedossa hyvin mielenkiintoisia luentoja, sekä paneelikeskustelu, aiheen ympäriltä”, Lampinen jatkaa.

”Ohjelmassa sukelletaan jalostuksen saloihin, sekä herätellään ajatuksia rakenteen sekä valmennuksen vaikutuksista. Myös perinteitä on luvassa, sillä perjantaipäivän päättää toivottu katsaus viime vuoden näyttelykauteen, parhaiden tammojen palkitsemista unohtamatta”, Lampinen päättää.

Jalostuspäivät järjestetään 8.–9. maaliskuuta Jyväskylässä Killerin raviradalla.
Tervetuloa mielenkiintoisten luentojen pariin, sekä verkostoitumaan yhteisöllisen illanvieton merkeissä!

Katso tarkempi ohjelma ja osta lippusi:

www.hippos.fi/jalostuspaivat