Hyppää sisältöön

Jalostuspäivät 2010

Jalostuspäivien luentojen videoleikkeet internetissä

Hippoliksen hevosklusteri-hanke on yhteistyössä Suomen Hippoksen kanssa tuottanut osan helmikuisen Jalostuspäivien luennoista videoiksi internettiin. Kotimaisia hevosaiheisia virtuaaliluentoja on ollut alan hyödynnettävissä vähän, vaikka osaamista löytyy niin eläinlääkinnän, tutkimuksen kuin valmennuksenkin osalta.
-Hevosklusteri-hankkeen tavoitteina ovat muun muassa yhteistyön lisääminen ja hyvien käytäntöjen levittäminen, joten Jalostuspäivien videoesitykset toimivat erittäin hyvänä tapana levittää hevosharrastajia ja -ammattilaisia palvelevaa tietoa, projektikoordinaattori Anne Laitinen taustoittaa.

Videot on tuottanut ylivieskalainen Streamteam, joka tuottaa myös livelähetyksiä ravitapahtumista. Hankkeen aikana tullaan tuottamaan videoluentoja verkkoon myös jatkossa. Jalostuspäivillä käsiteltiin ajankohtaisia aiheita ja katsottavissa ovat mm. eläinlääkäri Henrik Wickströmin varsojen jalka-asentoja käsittelevä luento, läänineläinlääkäri Hanna Lounelan alustus tallinpidon vaatimuksista sekä ruotsalaisten jalostusasiantuntijoiden Christina Olssonin ja Anders Järnerotin luennot.

http://www.hippolis.fi/videot -sivulta löydät sekä videomateriaalit että ko. luentojen powerpoint-esitykset pdf-muodossa.

Nähtävissä ovat seuraavat luennot:

  • Hyvän jalostushevosen ominaisuudet eri roduissa, avelschef Christina Olsson, STC. Kesto noin 90 min.
  • Hevosten rakennevikojen korjaus, eläinlääkäri Henrik Wickström, Oulun hevosklinikka. Kesto noin 60 min.
  • Hingsturval i Sverige/ Orivalinta Ruotsissa, avelsvärderingsnämdens ordförande Anders Järnerot, ASVT. Kesto noin 75 min.
  • Ratsuhevosten ja ponien näyttelykausi 2009 & Näyttelytoiminnan visiot (kyselytulokset), jalostusagronomi Minna Mäenpää, Hippos. Kesto n. 60 min.
  • Suomenhevosten ja lämminveristen ravihevosten näyttelyt 2009 (varsat & oriit ja tammat), piiriagronomi Eero Perttunen. Kesto noin 75 min.
  • Tallinpidon vaatimukset 2014, läänineläinlääkäri Hanna Lounela, Pohjois-Suomen aluehallintovirasto. Kesto noin 30 min.
  • Tuettavan rakentamisen vaatimukset, rakennussuunnitelmien asiantuntija Jari Lehto, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus. Kesto noin 30 min.


Lisätietoja: projektikoordinaattori Anne Laitinen, puh. 040 766 0830, etunimi.sukunimi@hippolis.fi

Hippoliksen hevosklusteri -hanke on Euroopan Aluekehitysrahaston rahoittama Lounais-Hämeen alueella toimiva hanke, jonka tavoitteena on mm. hevosalan yhteistyön ja verkostoitumisen lisääminen, osaamisen nostaminen ja hyvien käytäntöjen levittäminen sekä yritysten kilpailukyvyn parantaminen.