Hyppää sisältöön

Jalostukseen hyväksyttyjen suomenhevosoriiden kesäihottumatarkastus tulee suorittaa 30.9. mennessä

Jalostukseen hyväksytylle suomenhevosoriille tulee suorittaa kertaluontoinen kesäihottumatarkastus. Kuva Pirje Fager-Pintilä

Suomenhevosten jalostusohjelman terveysvaatimuksiin on kirjattu jalostusarvosteltujen suomenhevosoriiden tarkastaminen kesäihottumaan viittaavien oireiden varalta. Tarkastus tulee suorittaa jalostusarvostelua seuraavan heinä–syyskuun aikana. Löydökset kirjataan jalostusarvostelulausuntoon, mutta ne eivät vaikuta hevosen jalostusarvostelun palkitsemiseen. 

Jotta suomenhevosoriille voidaan myöntää orilisenssi, tulee kesäihottumatarkastus olla tehtynä. Tarkastuksen suorittaa oriinomistajan tai -haltijan valitsema eläinlääkäri. Oriinomistaja tai -haltija vastaa tarkastuksen kustannuksista. Mikäli näyttelyilmoittautumisen yhteydessä oriille on ilmoitettu kesäihottuma tai siihen viittavia oireita, ei kesäihottumatarkastusta tarvitse tehdä.

Lomakkeen voi toimittaa skannattuna sähköpostin liitteenä soila.lehmusvaara@hippos.fi tai postitse Suomen Hippos ry/Soila Lehmusvaara, Ravitie 1, 00370 Helsinki.

(Huom! Myös kaikilta uusilta jalostusarvostelluilta Gotlanninrussoriilta tulee toimittaa kesäihottumatutkimuslomake ensimmäisen jalostusarvostelukerran jälkeen.)

 

Lisätietoja 

Kesäihottumalomake

Suomenhevosten jalostusohjelma