Hyppää sisältöön

Ilmoittautuminen Kansalliseen Poninäyttelyyn 2022 on käynnissä

Kuvassa Minna Harmaala suukottaa poniaan turpaan

Kansallisessa Poninäyttelyssä nähdään myös tunteellisia hetkiä. Kuvassa poniaan suukottaa Minna Harmaala. Kuva Senna Raiski

Vuoden suurin ponitapahtuma Kansallinen Poninäyttely kokoaa yhteen Suomen ponirotujen parhaimmiston. Viikonlopun aikana yleisölle esittäytyy ikäluokittain jaetuissa näyttelyluokissa yhteensä satoja rotuponeja. Tapahtumassa kilpaillaan myös erilaisissa käyttöluokissa, kuten ratsastus-, ajo- ja ohjasajoluokissa sekä nuorison Junior Handlereissä ja poniagilityssä. Kansallinen Poninäyttely järjestetään 6.-7. elokuuta 2022 Savijärven kartanolla Sipossa. Ilmoittautuminen näyttelyyn tulee tehdä 30. kesäkuuta mennessä.

Lauantaina 6. elokuuta arvostellaan nuoret eli 1–3-vuotiaat ponit ja sunnuntaina 7. elokuuta aikuiset ponit sekä maitovarsat. Nuoret ponit on rotukehän lisäksi mahdollista käyttää myös Suomen Hippoksen kehässä arvioitavana. Ponit rakennearvostellaan rodun ja iän mukaan määräytyvissä luokissa. Rakennearvostelun lisäksi tapahtumassa järjestetään käyttöluokkia sekä lapsiesittäjien taitoja mittaava junior handler -luokka. Näyttelyssä nähtävät ponirodut ovat shetlanninponi, welsh, ratsuponit, connemara, gotlanninruss, new forest, vuonohevonen ja suomenpienhevonen. Näyttely huipentuu parhaan Suomessa syntyneen sekä koko näyttelyn Supreme Champion valintaan.

Kutsu – Kansallinen Poninäyttely (poninayttely.com)

Suomen Hippoksen näyttelykehä

Poninäyttelyyn osallistuva 1-3-vuotias tamma tai ruuna ja 1-2-vuotias ori (pl. suomenpienhevoset) on mahdollista ilmoittaa myös erilliseen Suomen Hippoksen nuorten ponien arvostelutilaisuuteen, joka järjestetään poninäyttelyn yhteydessä omassa kehässään lauantaina 6.8. Huomioithan, että 3-vuotiaita tammoja ei ole mahdollista jalostusarvostella tässä näyttelyssä. Ilmoittautuminen tapahtuu Heppa-järjestelmän kautta Oma Talli -tunnuksin. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 7. heinäkuuta.

Ilmoittautuminen Heppa-järjestelmässä

 

Kansallinen poninäyttely on suomalainen vuosittain järjestettävä useiden poni- ja pienhevosrotujen yhteinen näyttely. Ensimmäinen näyttely järjestettiin vuonna 1978 Ypäjällä. Aluksi tapahtumaa järjestivät eri rotuyhdistykset, Suomen Hippos, Suomen Poniseura ja Ratsujalostusliitto. Vuodesta 1998 alkaen näyttelyn järjestämisestä on huolehtinut Poninäyttely-yhdistys PONY. Poninäyttely-yhdistyksen jäseninä ovat ponirotuyhdistykset, jotka nimeävät vuosittain edustajansa PONYn työryhmään. Vuonna 2022 PONY:n puheenjohtajana toimii Heidi Kärki.