Hyppää sisältöön

Historian ensimmäisen Nutrolin® Näyttelyliigan voittajat selvillä

Nutrolin® Näyttelyliigan voittajat saavat parhaan varsan tunnustuksen lisäksi kaulanauhan sekä Nutrolin® lahjoittaman tuotepalkinnon.

Suomen Hippos käynnisti yhteistyössä alueellisten hevosjalostusliittojen kanssa 50-vuotisjuhlavuoden kunniaksi näyttelykaudelle 2023 aivan uuden konseptin, Näyttelyliigan. Näyttelyliigan pääyhteistyökumppanina toimi Nutrolin®. Näyttelykauden pisteet on laskettu ja kaulanauhat saapuneet, joten on aika julkistaa voittajat!

Nutrolin® Näyttelyliigassa kantakirjarotujen edustajat kilpailivat koko näyttelykauden ajan vuoden parhaan näyttelyvarsan tittelistä.

”Näyttelyliigalla halusimme tuoda entistä enemmän esille näyttelyissä menestyneitä varsoja myös valtakunnallisella tasolla. Oli ilahduttavaa havaita, että varsoja esitettiin kattavasti, osa jopa kahdesti kauden aikana”, kasvattamisen ja omistamisen palveluiden johtaja Kimmo Lampinen taustoittaa.

Näyttelyissä varsa mitataan, ja se saa hyvää kokemusta lastaukseen, kuljettamiseen sekä vieraisiin paikkoihin. Ennen kaikkea varsanäyttelyt antavat hevosen taustavoimille mahdollisuuden kuulla asiantuntijoiden mielipiteen sen rakenteesta ja liikkeistä.

”Rakenne liittyy oleellisesti terveyteen ja kestävyyteen. Rakennetta ja yksilön tarpeita ymmärtämällä voi mahdollistaa hevoselle käyttötarkoitukseen sopivan, terveen ja hyvinvoivan kilpa- tai harrastehevosen elämän” Lampinen jatkaa.

”Haluan kiittää yhteistyökumppani Nutrolinia, kaikkia varsansa näyttelyyn tuoneita ja lähettää lämpimät onnittelut kaikille menestyjille!” Lampinen päättää.

Näyttelyliigan jatko suunnitteilla myös kaudelle 2024

Näyttelyliiga on otettu vastaan hyvin, joten sen jatkamista ja kehittämistä suunnitellaan myös ensi vuodelle. Näyttelyliigan 2023 pääyhteistyökumppanina toimi Nurtolin®.

”On ollut ilo seurata näyttelykauden kulkua, ja koko Nutrolin®️ tiimin puolesta haluamme onnitella kaikkia tämän kauden voittajia”, Erja Andersson, Nutrolin®️, välittää terveisensä.

Varsanäyttelyistä saadaan arvokasta tietoa vanhempien jalostusarvosta. 2-vuotiaiden suomenhevosten luokan voitti työhevossuunnalle arvosteltu Vippinen, jonka isä on ravikuningas Köppinen. Kuva Iita-Maria Ahtiainen

 

NUTROLIN® NÄYTTELYLIIGA 2023 VOITTAJAT

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pistetaulukot viiden parhaan osalta löytyvät osoitteesta www.hippos.fi/nayttelyliiga