Hyppää sisältöön

Hevosenomistajat ovat hevosalan kivijalka – Suomen Hippos kiittää

Hevoset ovat hyvä harrastus ja hevosen omistaminen mielekäs elämäntapavalinta kaikkina aikoina. Tänä vuonna Suomen Hippos haluaa kiittää kaikkia uusia hevosenomistajia pienellä muistamisella.


Hevosen omistajaksi ryhtyminen on hyvä valinta myös poikkeusaikoina. Hevosen omistamiseen on tarjolla lukuisia erilaisia vaihtoehtoja: hevosen voi omistaa yksin tai kimpassa, määräajan tai koko hevosen eliniän. Hevosen omistaja on tärkeä lenkki monipuolisesti vaikuttavalla suomalaisella hevosalalla: hevoset luovat työpaikkoja, mahdollistavat osaltaan maailman puhtaimman ja korkealuokkaisimman alkutuotannon, ylläpitävät ja monipuolistavat luontoympäristöjä, tarjoavat uusiutuvaa energiaa sekä terveys- ja hyvinvointihyötyjä – monipuolisia urheiluelämyksiä unohtamatta.

Hevosenomistajat ovat se joukko, joka mahdollistaa korkeatasoisen kotimaisen hevoskasvatuksen ja kansainvälisesti tasokkaan kilpaurheilun:

”Hevoskasvatus ja omistaminen luovat pohjan koko hevosalalle. Hevosten omistajat rahoittavat alaa 160 miljoonalla eurolla vuosittain, mikä luo vankat puitteet toiminnalle ja pitää hevostalouden pyörät pyörimässä. Hevonen liikuttaa ja luo hyvinvointia, ja hevosalalla puolestaan on yhteiskunnallisesti ja sosiaalisesti paljon positiivisia liitännäisvaikutuksia”, summaa Suomen Hippoksen toimitusjohtaja Sami Kauhanen.

Raviurheilun ja hevoskasvatuksen uuden strategian yksi keskeisistä tavoitteista on vetovoimainen omistajuus, minkä myötä Suomen Hippos panostaa vuonna 2021 erityisesti hevosenomistajien näkyvyyteen.

Hevosen omistajuus on hyvä valinta. Hevosen omistaja saa nelijalkaisen ystävän lisäksi paljon muutakin. Elämysten ja kokemusten lisäksi hevosenomistaja pääsee osaksi ainutlaatuista yhteisöä; lajin ja rodun harrastajat, talliyhteisö ja muut samanhenkiset muodostavat hevosenomistajalle tärkeän verkoston. Hevosen omistaja ei koskaan ole yksin: hevosala liikuttaa Suomessa noin puolta miljoonaa ihmistä, ja hevosenomistajiakin on hiukan laskutavasta riippuen noin 30 000.

Suomen Hippos vastaa keskusjärjestönä suomalaisesta hevoskasvatuksesta ja koordinoi suomalaista raviurheilua sekä raviurheilun nuorisotyötä. Toiminnan ytimenä on hevosen hyvinvointi sekä hevosalan edunvalvonta. Suomen Hippos haluaa olla osaltaan mahdollistamassa sen, että hevosen omistaminen on nyt ja jatkossakin mielekäs ja vetovoimainen valinta. Suomen Hippos on hevosenomistajaa varten.

Vuonna 2021 Suomen Hippos muistaa jokaista uutta hevosenomistajaa kirjeellä ja pienellä lahjalla, jonka uusi omistajaa saa omistajanvaihdoksen jälkeen postitse.

Tervetuloa hevosenomistajaksi! Tutustu myytäviin varsoihin vaikkapa Hippoksen Myyntivarsat-sivustolla!

Muistathan: kätevimmin teet omistajanvaihdoksen sähköisesti Oma Talli -järjestelmässä, vaikka jo heti kaupanteon yhteydessä! Tutustu ja ota käyttöön: Oma Tallissa hoidat kaikki hevosen omistamisen liittyvät paperityöt turvallisesti ja joustavasti.