Hyppää sisältöön

Gangster He‘las ja Lotta Lehtonen askellajihevosten Laatuarvostelun 2023 voittajat

Kuvituskuva

Gangster He‘las ja Lotta Lehtonen. Kuva: Ansku Ankelo

Parhaana Suomessa syntyneenä hevosena palkittiin Katallin Fiinadonna.

Askellajihevosten Laatuarvostelussa parhaat pisteet sunnuntaina Ypäjällä keräsi Gangster He‘las (Governor Sonnenwolke J.M., Bretton Woods). Hevosen kokonaispisteiden keskiarvo oli hieno 8,71.

Hevosen on kasvattanut saksalainen Johann Martens, sen omistaa Oriasema Helasuo ja hevosen esittämisestä kilpailussa vastasi Lotta Lehtonen.

Gangster He‘las jalostuspalkittiin vuonna 2022 ykköspalkinnolla pistein 9-8,5-7. Se on elegantti ja korkeajalkainen, erittäin ryhdikäs ori, jolla on laadukkaat askellajit ja erittäin aktiivinen takaosa.

Ori polveutuu kansainvälisesti hyvin menestyneistä hevosista. Oriin isä Governor on sijoittunut toiseksi Nuorten kouluhevosten MM-kilpailuissa sekä 6- että 7-vuotiaana ja kerännyt KWPN-oritestistä yhteispisteet 85,50. Sillä on 14 hyväksyttyä orijälkeläistä ja sen kouluindeksi (FN) on nuorten tuloksiin perustuen 136 (81% arvosteluvarmuus). Isänisä Totilas on voittanut mm. World Cupin finaalin. Sen kouluindeksi (FN) on 134 (83%). Isänemä on täyssisar olympiahevoselle Parzival.

Emänisän Bretton Woods’n kouluindeksi (FN) on 124 (88%). Sillä on Saksassa 6 HI-merkittyä jalostusorijälkeläistä ja 13 St.Pr. tammajälkeläistä. Emänemällä Silber Wolke J on St.Pr. tamma, jolla on yksi HI-merkitty jalostusorijälkeläinen.

Gangster He’las on hyväksytty jalostukseen Suomessa. Sille on Suomessa syntynyt 22 varsaa kevään ja kesän 2023 aikana.

Ruunivoikko Katalin Fiinadonna paras Suomessa syntynyt

Askellajihevosten Laatuarvostelun paras FWB-hevonen oli toiseksi sijoittunut Katallin Fiinadonna kokonaispistein 8,49. Katallin Fiinadonna (FoundationWilma 3086, Bernstein) on vuoden 2020 Kyvyt Esiin -askellajifinaalin voittaja ja se on myös palkittu kolmevuotiaana Kyvyt Esiin -finaalissa vuonna 2022.

Katallin Fiinadonnan kasvattaja on Katriina Kaisko-Helander,  sen omistaa Mervi Lamminen ja hevosen esittämisestä vastasi Jenna Julia Lamminen.

Kolmanneksi parhaat pisteet askellajihevosten Laatuarvostelussa keräsi Hagels Dresden (New Hill’s Danneman Hagels Fancy Sancy, Fernet 133) kokonaispisteiden keskiarvolla 8.22. Hevosen esitti Victoria Aro ja hevosen kasvattaja-omistaja on Passion for Dressage Oy.

Askellajihevosten Laatuarvostelun tulokset