Hyppää sisältöön

Estehevosten Laatuarvostelussa 25 osallistujaa – luokka alkaa lauantaina klo 15.30

Laatuarvostelu on FWB-yhdistyksen ja Suomen Hippoksen vuosittain järjestämä laatukilpailu 4-vuotiaille lämminverisille ratsuhevosille, sekä varsoneille 5-vuotiaille lämminverisille ratsutammoille.  Tapahtuman yhteistyökumppaneina toimivat Passion For Dressage ja Equiocare. 

Vuoden 2021 Laatuarvostelu järjestetään kaksiosaisena Nuorten Hevosten Festivaalin yhteydessä Ypäjän Hevosopistolla. Kenttä- ja askellajihevoset arvosteltiin viime lauantaina 14. elokuuta ja tulevana lauantaina 21. elokuuta vuorossa ovat estehevoset. Tapahtumaan on vapaa pääsy ja Laatuarvostelusta toimitetaan myös ilmainen verkkolähetys.

Estehevosia ilmoitettiin yhteensä 25 hevosta. Hevoset mitataan ja rakennearvostellaan voimassa olevien Laatuarvostelu-sääntöjen mukaisesti. Estehevoset arvostellaan esteradalla, missä arvioidaan mm. tekniikka, kapasiteettia ja ratsastettavuutta. Estehevosten tuomareina toimivat nuorten hevosten erityisosaajat Kari Nevala ja Carl-Harry Frey sekä rakennetuomari Anna Pajanen.

Laatuarvostelussa jokaisen lajin viiden parhaan hevosen omistajalle maksetaan rahapalkinto ja viisi parasta FWB-hevosta keräävät kasvattajapisteitä, joiden mukaan maksetaan kasvattajapalkinnot. Voittajalle on lisäksi tarjolla kiinnitys Pohjantähti Triple Crown -erikoispalkintoon, jossa sekä Laatuarvostelun, 5-vuotisderbyn että Breeders’ Prizen voittavan hevosen omistaja palkitaan 10 000 euron lisäpalkinnolla.

Laatuarvosteluluokka on päivän viimeinen alkaen klo 15.30 Ypäjän Hevosopiston juhlakentällä. Laatuarvostelusta tarjoillaan ilmainen verkkolähetys osoitteessa haven.fi/live. Aiemmin päivällä kilpaillaan mm. 5-vuotisderbyn ensimmäinen ja Breeders’ Prize -kilpailun toinen osakilpailu. Tapahtuman yhteistyökumppaneina toimivat Passion For Dressage ja Equiocare.

 

LAATUARVOSTELUN KÄSIOHJELMA

Laatuarvostelun lähtölistat löytyvät Equipesta

Lisätietoja: www.finnishwarmblood.fi/laatuarvostelu

 

Nuorten Hevosten Festivaali

Vuoden 2021 Laatuarvostelu järjestetään Nuorten Hevosten Festivaalin yhteydessä. Esteratsastuksen Nuorten Hevosten Festivaali kilpaillaan 20.-22. elokuuta.

Lisätietoja Nuorten hevosten Festivaalista: » Nuorten hevosten Festivaali (hevosopisto.fi)