Hyppää sisältöön

Ensimmäisiä uusia hevospasseja on lähetetty

Kuvassa hevospassin etukansi

Uudistettu EU:n eläinterveyssäännöstö toi muutoksia myös hevospassin sisältöön. Uudistuksen yhteydessä Suomen Hippoksessa päädyttiin ulkoistamaan hevospassien fyysinen tuotanto. Kilpailutuksen jälkeen palvelun tarjoajaksi valikoitui Grano Oy, josta on tällä viikolla lähetty ensimmäisiä uusia hevospasseja asiakkaille.

”Passien toimitus on vihdoin päästy aloittamaan ja täytyy antaa todella iso kiitos kaikille projektissa mukana olleille! Alkuvaiheessa lähetysjonoa puretaan rauhassa, jotta päästään kiinni mahdollisiin teknisiin haasteisiin, mutta toimitukset etenevät toki koko ajan”, kasvattamisen ja omistamisen johtaja Kimmo Lampinen kertoo.

Päivitetyn asetuksen mukaisia passeja tehdään kaikille 2022 syntyneille varsoille ja osalle aiempia ikäluokkia. Hevospassi lähtee tuotantojonoon ja toimitetaan asiakkaalle, kun Hippoksen laskuttamat palvelut on maksettu. Mikäli laskutettuja palveluita ei makseta ajoissa, rekisteröidään hevonen hevospassiasetuksen vaatimilla minimitiedoilla ilman suku- tai kantakirjatietoja. Hippoksen lasku toimitetaan ennen passin tuloa, Ruokavirasto laskuttaa omista palveluistaan jälkikäteen.

 

Kuvassa infograafi laskutuksen portaista