Hyppää sisältöön

Eliittinäyttely peruutukseen vähäisen osallistujamäärän vuoksi – superfinaalin tilalle Kauniit ja Komeat -kurkistus hevosnäyttelytoimintaan

Hevoset Bastionissa -tapahtumassa järjestettäväksi kaavailtu kaikkien rotujen Eliittinäyttely on jouduttu peruuttamaan vähäisen osallistujamäärän vuoksi. Eliittinäyttelyn tilalle ohjelmaan tulee Kauniit ja Komeat -kurkistus hevosnäyttelytoimintaan, jossa yleisö pääsee kurkistamaan näyttelytoiminnan kulissien taakse.

Eliittinäyttelyn karsinnat oli tarkoitus järjestää 9.6. Harjun oppimiskeskuksessa ja superfinaali Hevoset Bastionissa -tapahtumassa 10.6. Vähäisen osallistujamäärän vuoksi näyttely jouduttiin kuitenkin peruuttamaan. Eliittinäyttelyn sijasta Hevoset Bastionissa tapahtumassa nähdään Kauniit ja Komeat -kurkistus hevosnäyttelytoimintaan ohjelmanumero, joka järjestetään perjantaina 10.6. Kadettikoulukadun areenalla.

”Olisi ollut upeaa päästä esittelemään kymmenen hienoa kantakirjarodun edustajaa samalla suoralla aivan poikkeuksellisessa ympäristössä. Valitettavasti kuitenkin ajankohtana kesäkuun puoliväli ei ole suotuisa varsoille, jotka viettävät kesälomaa laidunelämästä nauttien. Samoin meneillään on tammojen varsomiskausi, joka luonnollisesti hankaloittaa kotitallilta poistumista parin päivän ajaksi”, Tea Niemi Suomen Hippoksesta valottaa Hippokseen tulleita yhteydenottoja ilmoittautumiseen liittyen.

”Suomen Hippoksesta haluamme erityisesti kiittää hevosjalostusliittoja, jotka keräsivät karsintoihin arvokkaita lisäpalkintoja yhteistyössä raviratojen kanssa. Tarkoituksena onkin selvittää liittojen kanssa mahdollisuutta uudesta näyttelystä syyskaudella. Samoin Harjun oppimiskeskus lähti innokkaasti mukaan tapahtuman suunnitteluun karsintojen suunnitteluun, joten kiitokset kuuluvat myös siihen suuntaan”, Niemi kiittää.

Nyt suunnitteilla olevan demonäyttelyn tarkoituksena on esitellä yleisölle eri hevos- ja ponirotuja sekä näyttelytoiminnan käytäntöjä. Juontaja selostaa yleisölle näyttelyn vaiheita ja arvosteluperusteita, kuten miten ja millä perustein hevosia ja poneja arvostellaan. Kauniit ja Komeat -kurkistus hevosnäyttelytoimintaan ohjelmanumeron lopuksi yleisön on mahdollista äänestää omaa suosikkiaan.

”Hevoset Bastionissa on ainutlaatuinen mahdollisuus, joten onkin hienoa, että Hevoset Bastionissa tapahtumatiimin kanssa pääsimme sopimukseen ohjelman muutoksesta ja näin ollen pääsemme silti esittelemään näyttelytoimintaa suurelle yleisölle. Myös cityravien valmistelut etenevät ja suosittelenkin kaikkia suuntaamaan ensi viikolla 8.-12.6.2022 kohti Haminaa!” Niemi päättää.

Hevoset Bastionissa -tapahtumaan pääset tutustumaan täältä.