kontio 918x159

Ajolupakurssi

Ravikilpailussa vaadittavan C- ja mC-ajoluvan voi suorittaa ajolupakurssilla, joita järjestävät raviradat ja hevosjalostusliitot.

 

Kurssille voi hakea vähintään 16-vuotias vakinaisesti Suomessa asuva henkilö, joka hallitsee perustaidot hevosen käsittelyssä, valjastuksessa ja ohjastuksessa. Hakijan ollessa 60 vuotta täyt­tänyt, hänen on toimitettava Ravikilpailusääntöjen pykälässä 35.4. määritelty lääkärintodistus. Hakijan täytyy pystyä hallitsemaan oma ohjastettavansa ja ajamaan ryhmässä. Perustaidot tarkistetaan pääsykokeella ennen kurssille hyväksymistä.

Montén eli raviratsastuksen mC-ajolupakurssin vaatimukset ovat samat kuin C-ajolupakurssilla täydennettynä montéosioilla. Lisäksi hakija antaa näytteen hevosen käsittely-, valjastustaidoista sekä volttaus- ja ohjastustaidostaan ratsain. Hyväksytystä suorituksesta annetaan todistus. mC-ajoluvan haltija saa osallistua vain montélähtöihin ja lämmittää hevosta radalla ainoastaan ratsain. Muutoin mC-ajolupaa koskevat samat määräykset kuin C-ajolupaakin. mC-ajoluvan haltija voi hakea C-ajolupaa osallistumalla yhteen ajoharjoitukseen ja suorittamalla C-ajolupakurssin loppukokeen kärryillä.

 

C-ajolupakurssit 2019

Vuoden 2019 kurssit päivitetään tammi-helmikuun aikana alla olevaan listaan.


Aika

Paikka

Järjestäjä

   Hinnasto

 


Suomen Hippos ry - Raviurheilupalvelut

Palva Kimmo

Ajoluvat, Oma Talli -tunnukset, ulkomaan ilmoittamiset, neuvonta
Puh. 020 760 5242
kimmo.palvahippos.fi

 

 

Kurssille ilmoittautuminen

Hakemuslomake

Kurssin suorittaminen

Pääsykoe
Pääsykokeessa tarkastetaan, että hakijan taidot hevosenkäsittelyssä ja valjastuksessa ovat riittävät  kurssin suorittamiseen. Pääsykokeen hyväksyy järjestäjän nimeämä lisenssivalmentaja.
Luentosarja
Kurssiohjelman mukaisen luentosarjan kuuleminen ja osallistuminen vähintään neljään ajoharjoitukseen sekä yhteen ilman hevosta tapahtuvaan harjoitukseen.
Loppukoe
Kirjallinen teoriakoe (50 kysymystä) ja volttaus- ja ajokoe.

Kurssin jälkeen

Kurssin suorittamisen jälkeen Hippokseen lähetetään: 
- kurssitodistus
- lääkärintodistus
- kaksi passivalokuvaa

Ajopuvun värit on ilmoitettava Suomen Hippokseen ennen ensimmäiseen kilpailuun ilmoittamista. Ajovärit voi ilmoittaa puhelimitse, sähköpostilla tai Heppa-järjestelmän Oma tallissa.


Tulosta sivu