Hyppää sisältöön

Ratsuoripäivät 2022

Ratsuoripäivät 1.-3.4.2022
Ypäjän Hevosopistolla 

Ratsuoripäivät ovat suomalaisen ratsuhevos- ja ratsuponikasvatuksen näyteikkuna, joka kerää yhteen ratsupuolen vaikuttajat. Ratsuoripäivillä ratsu- tai ratsuponioriille haetaan jalostukseenkäyttöoikeutta suomalaisen lämminverisen ratsuhevosen eli FWB:n ja suomalaisen ratsuponin eli SRP:n jalostukseen sekä jalostusarvostellaan R- Pr, Pa ja T-suunnan suomenhevosia.

LIPUT OVAT MYYNNISSÄ PILVENMÄEN HEVOSURHEILUKESKUKSEN KAUPAN KAUTTA (KLIKKAA TÄSTÄ)

Perjantai 15 €
Lauantai 15 €
Sunnuntai 10€

VERKKOKATALOGI

KATALOGI (PDF-VERSIO)

Ratsuoripäivillä lämminveriset 3–5-vuotiaat oriit suorittavat ikäluokan kriteerien mukaisen oritestin ja vanhempien oriiden arvioinnissa huomioidaan niiden kilpailusuoritukset. Suomenhevosoriiden jalostusarvostelussa eläinlääkäri tarkistaa oriin terveydentilan ja lautakunta arvostelee oriita jalostusohjesääntöjen määrällä tavalla. Oriit saavat jalostukseenkäyttöoikeuden käytyään orinäyttelyssä. Oriille annetaan muun arvostelun lisäksi kirjallinen selvitys suvusta ja suorituksista, jossa kiinnitetään huomioita erityisesti suvun geneettiseen monimuotoisuuteen.

Lämminveristen ratsuhevosoriiden ja ratsuponioriiden 3-5 -vuotiaiden suorituskyvynkokeet kestävät perjantaista lauantaihin, jalostusarvosteltavat 6-vuotiaat ja vanhemmat oriit arvostellaan lauantaina. R- ja Pr-suunnan suomenhevosratsujen arvostelu on  kaksipäiväinen lauantaista sunnuntaihin, Pa-suunta jalostusarvostellaan lauantaina. T-suunnan aikataulu selviää ilmoittautumisen päätyttyä.

Orilautakunta, FWB ja SRP: Anna Pajanen (pj), Minna Mäenpää (vpj), Maria Colliander, Anne-Mari Pekonen, Carl-Harry Frey, Kari Nevala, Annu Stenqvist, Susanna Mäki (ell), Siiri Kyrö (testiratsastaja, askellaji), Mikko Mäentausta (testiratsastaja, este)

Orilautakunta, suomenhevoset: Jenni Timlin (pj), Sini Vaittinen, Minna Mäenpää, Carl-Harry Frey ja Raija Jensen (este), Anna-Leena Laakso ja Hanne-Mari Kiuttu (askellajikoe), Susanna Mäki (ell), Anna Kärkkäinen (testiratsastaja), Leena Kalalahti (pienhevosen testiajaja)

Kantakirjarodut ja jalostusohjesäännöt (Jalostusohjelmat ovat uudistumassa ja julkaistaan Ruokaviraston vahvistuksen jälkeen).)