Hyppää sisältöön

Ponioripäivät

Ponioripäivät Lahden Jokimaalla (Salpaus) 22.-24.4.2022

Ponioripäivät ovat ponijalostuksen ammattilaisten vuoden kohokohta. Ponioripäivillä jalostukseenkäyttöoikeutta hakevat vuonohevos- gotlanninruss-, newforest- ja connemaraoriit. Lisäksi Ponioripäivillä jalostusarvostellaan welsh- ja shetlanninponioriita.

LINKIT ILMAISEEN LIVESTREAMIIN:

Lauantai 23.4.2022

Sunnuntai 24.4.2022

KÄSIOHJELMA 2022 issuu

Käsiohjelma (pdf)

Päiväkohtainen aikataulu 22.-24.4.
(päivitetty 21.4. Huom, oikeus muutoksiin pidätetään esim. poisjääntien vuoksi!)

Kaikki oriit käyvät läpi eläinlääkärintarkastuksen ja rakennearvostelun. Lisäksi niiden liikkeet esitetään vapaana. Osa oriista suorittaa myös käyttökokeen, joka voi rodusta riippuen olla joko ratsastus-, ajo- tai ohjasajokoe. Jalostukseen hyväksytty ori saa rodusta riippuen joko määräaikaisen tai toistaiseksi voimassa olevan jalostukseenkäyttöoikeuden.

Gotlanninruss-, vuonohevos-, connemara-, newforest-, welsh- sekä shetlanninponioriiden jalostuksessa noudatetaan alkuperämaan vaatimuksia. Oman rotunsa jalostukseen tarjottavat gotlanninruss- connemara- ja newforestinponioriit hyväksytään Ponioripäivillä. HUOM! 2021 alkaen Gotlanninrusseilla jalostusarvostelu tapahtuu alkuperämaan jalostusohjeen määrittelemien ehtojen mukaisesti!

Connemaraoriiden arvostelussa uutuutena irtohypytys

Irtohypytys kuuluu osana oriin ensimmäiseen jalostusarvosteluun. Aiemmin jalostukseen hyväksytyille oriille irtohypytys on vapaaehtoinen. Ori voidaan vapauttaa pakollisesta irtohypytyskokeesta erittäin painavasta syystä eläinlääkärintodistuksen perusteella. Irtohypytyksessa arvioidaan tekniikka, kapasiteetti, elastisuus, asenne ja laukka. Irtohypytys ja askellajien arviointi tapahtuvat maneesissa. Lisätietoja Oriohjeessa.

Welshponeille (sektiot A, B, C ja D) sekä shetlanninponioriille Ponioripäivillä jalostusarvosteluun osallistuminen on vapaaehtoista. Welshponioriiden jalostukseen hyväksymisen ehtona on hyväksytty eläinlääkärintarkastus. Shetlanninponioriille eläinlääkärintarkastus ja virallinen mittaus on pakollinen. Vain eläinlääkärintarkastuksessa hyväksytyille shetlanninponioriille myönnetään orinumero. Ravikilpailuoikeuden saavat vain jalostusarvosteltujen shetlanninponioriiden jälkeläiset.

Lautakunta: Anna Pajanen (pj), Tuula Pyöriä, Liisa Kaitala, Live E Haugen, eläinlääkäri Susanna Mäki, tallitarkkailija/käyttökokeen valvoja Jari Olkkonen

Lisätietoja
Sanna Uotila, p. 020 760 5257, sanna.uotila@hippos.fi
Tea Niemi, p. 020 760 5258, tea.niemi@hippos.fi