tissillä

Ulkomailla syntyneen FWB -varsan rekisteröinti

 

FWB -kantakirjakelpoisista vanhemmista polveutuvat varsat voidaan rekisteröidä FWB -kantakirjaan, vaikka niiden syntymämaa olisi jokin muu kuin Suomi. Mikäli varsa tuodaan syntymävuoden loppuun mennessä Suomeen, ilmoitetaan varsa normaalisti syntyneeksi hevosjalostusliittoon ja se tunnistetaan Suomessa (kts Suomessa syntyneen varsan rekisteröinti).

 

Varsa tunnistetaan ulkomailla, mikäli sitä ei tuoda Suomeen syntymävuoden loppuun mennessä. Tällöin varsomisilmoitus tehdään suoraan Suomen Hippokseen ja samalla sovitaan varsan tunnistamisesta.

 

Toimintaohjeet

 

1. Varsan syntymän jälkeen lähetä varsomisilmoitus Suomen Hippokseen sähköpostilla krista.nyqvist@hippos.fi

 

2. Tunnistukseen ja rekisteröintiin tarvittavat asiakirjat toimitetaan Suomen Hippoksesta suoraan ko. maan viralliselle tunnistajalle. Tunnistaja toimittaa tunnistuslomakkeen ja muut asiakirjat takaisin Suomen Hippokseen. Omistaja vastaa tunnistajan kuluista.

 

3. Tunnistaja tekee varsasta tunnistuspiirroksen, siruttaa varsan ja ottaa DNA-näytteen. Mikäli emästä ei ole Suomessa DNA -näytettä, tulee myös emältä ottaa näyte. Varsan polveutuminen on varmistettava sekä isään että emään. Veri- tai jouhinäyte toimitetaan alla olevaan osoitteeseen. 

Mikäli DNA-näytteet analysoidaan tunnistusmaassa, tulee varsan omistajan huolehtia tulosten toimittamisesta Suomen Hippokseen. Omistaja vastaa DNA-näytteistä aiheutuvista kuluista.

 

4. Huomioittehan, että emän tulee olla Suomen rekisterissä tai emä on tunnistettava ja merkittävä Suomen rekisteriin varsan tunnistuksen yhteydessä. Varsan kasvattajaksi merkitään varsan syntymähetkellä oleva tamman omistaja. Astutuskirjanpito tehdään siihen maahan, jossa tamma on astutettu.

 

5. Mikäli varsan omistaja asuu ulkomailla, toimitetaan rekisteröintilasku sähköpostitse. Hevospassi postitetaan omistajalle, kun lasku näkyy maksettuna. Rekisteröinnissä noudatetaan Hippoksen yleistä palveluhinnastoa.

 


 
Tulosta sivu