tuonti 918 159

Ratsuhevosen ja ponin vienti

Hevonen tarvitsee matkustamiseen virkaeläinlääkärin tekemän terveystodistuksen sekä tunnistusasiakirjan(hevospassi).

 

Hevosten vientiasioissaa(matkustamiseen tarvittavat terveysvaatimukset ja-todistukset, kuljettaminen) neuvoo Evira.

 

http://www.evira.fi/portal/fi/tietoa+evirasta/yhteystiedot/palvelunumerot/

 

Hippos hoitaa hevosten tunnistusasiakirjoihin ja rekisteröintiin liittyvät asiat sekä vienti- ja tuontisertifikaatit niillä roduilla,joilla se on rekisteröinnin edellytyksenä.

 

Kaikilla maasta vietävillä hevoseläimillä tulee olla EU-passi. Vanhat  rekisteritodistukset tulee vaihtaa passiksi hyvissä ajoin ennen maasta vientiä. Mikäli hevosesta ei ole nykyisiä vaatimuksia täyttävää tai nykyhetkeä vastaavaa tunnistuspiirrosta, tulee piirros tehdä uudelleen hevospassia varten. Hevonen, jolla ei ole mikrosirua, on syytä myös siruttaa, sillä mikrosiru yhdistää passin kyseiseen eläimeen ja useassa maassa matkan teko katkeaa sirun puuttumiseen hevoselta. Tunnistajien yhteystiedot: http://www.hevosjalostusliitot.fi/portaali/fi/yhteystiedot/index.php

 

Suomen Hippokseen ilmoitetaan viennistä lomakkeista löytyvällä vienti-ilmoituksella. Mikäli hevonen on myyty ulkomaille, mukaan liitetään omistajanvaihdosilmoitus tai kopio kauppakirjasta. Suositeltavaa on tehdä omistajanvaihdos myös hevosen passiin, jolloin passin tulee olla kyseisten ilmoitusten mukana (=normaali omistajanvaihdos). 

 

Suomen Hippoksen rekisteriin rekisteröidyt arabialaiset ja englantilaiset täysiveriset sekä shetlanninponit tarvitsevat lisäksi vientisertifikaatin, jotta ne on mahdollista rekisteröidä kohdemaan rekisteriin. Vientisertifikaatti tilataan hyvissä ajoin ennen vientiä Suomen Hippoksesta ja se toimitetaan Hippoksesta suoraan vientimaan rekisteriin. Vientisertifikaatista peritään hinnaston mukainen maksu. Shetlanninponeilla sertifikaattiin tehdään myös merkintä virkaeläinlääkärin tekemästä lähtötarkastuksesta.

 

Rekisteröintiasioissa yhteys rodusta vastaavaan henkilöön: http://www.hippos.fi/yhteystiedot

 

 

 


Suomen Hippos ry - Jalostuspalvelut

Kivelä Mirka

Suomessa ID-varmennettujen tuontiratsujen ja muualle ensirekisteröityjen erikoisrotujen rekisteröinti, täysverirodut
Puh. 020 760 5263
mirka.kivelahippos.fi

Uotila Sanna

Suomessa syntyneet FWB ja SRP rekisteröinti sekä ulkomaille ensirekisteröidyt, ratsujen ja ponien näyttelyt
Puh. 020 760 5257
sanna.uotilahippos.fi

 

 

Tulosta sivu