Muutokset ravikilpailusääntöihin

1.1. 2012 alkaen

 

Suomen Hippoksen hallitus kokoontui Vantaalla 23.11. Kokouksessa käsiteltiin ajankohtaisia asioita sekä hyväksyttiin ravikilpailujen sääntömuutokset, jonta tulevat voimaan 1.1. 2012.

 

Hallituksen hyväksymän sääntömuutoksen mukaan vuonna 2012 paikallisraveihin voi osallistua myös hevosella, joka ei ole suorittanut koelähtöä hyväksytysti.  Paikallisraveista ei kerry myöskään karsintapisteitä, eivätkä ne vaikuta hevosen kilpailuoikeuteen. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että paikallisravitulos ei käy koelähdöstä, vaikka se aikarajat alittaisikin. Pitkään tauolla olleen hevosen kohdalla se ei myöskään jatka hevosen kilpailuoikeutta eikä nollaa taukopisteitä. Toisaalta hevonen ei paikallisraveissa menetä kilpailuoikeutta, esimerkiksi hylkäysten takia.

 

Uudistus tuo sääntöihin myös yhden uuden ravikilpailuluokan totoravien ja paikallisravien väliin: ravikilpailut maa- tai jääradalla. Käytännössä uusi luokka tarkoittaa viimeiset kaksi vuotta paikallisravit-nimikkeellä ajettuja raveja. Näihin raveihin osallistuvien hevosten pitää olla suorittanut koelähtö ja niissä saavutetuista sijoituksista saa karsintapisteitä totoravien tapaan. Sekä ravikilpailuissa että paikallisraveissa voidaan järjestää opetus- ja koelähtöjä.

 

Kaikki sääntömukset löytyvät oikealla olevasta liitetiedostosta.

 

Ravikilpailusäännöt 1.1. 2012 alkaen


 
Tulosta sivu