lahto 159x918

Uusi harrastaja

Raviurheilua voi harrastaa aktiivisesti monella eri tavalla oman tieto-taitotason asettamissa puitteissa. Kaikkea ei luonnollisesti tarvitse osata heti alusta alkaen.

 

Hevosenhoitaja

Hevosenhoitajan työ on erittäin tärkeää, sillä oikealla ja huolellisella hoidolla on merkittävä vaikutus hevosen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja sitä kautta myös suoritustasoon. Hevosenhoitajlla voidaan tarkoittaa joko päätoimista ammattilaista esimerkiksi ammttivalmentajan palveluksessa tai hevosta huolta pitävää harrastajaa.


Valmentaja

Valmennustoimintaa harjoittaa Suomessa noin 4 000 henkilöä. Valmentajista noin 160 on ammattilisenssin haltijoita, eli päätoimekseen ravivalmennusta harjoittavia, loput harrastajavalmentajia.  Voidakseen toimia hevosen valmentajana henkilön on rekisteröidyttävä Suomen Hippoksen valmentajarekisteriin. Henkilön, jolla ei ole koskaan ollut hevosen ohjastamiseen ravikilpailussa oikeuttavaa ajolupaa, on suoritettava vastuuvalmentajakoulutus ennen rekisteröitymistä.

 

Ohjastaja

Hevosen ohjastaminen kilpailuissa vaatii hyvät pohjatiedot ja  paljon kokemusta hevosten käsittelystä. Lisäksi ravikilpaluihin osallistuminen vaatii c-ajolupakussin suorittamisen ja lisenssin. Nykyään moni nuori ohjastaja raivaa tiensä kaviouralle Hippoksen ja raviratojen nuorisotoiminnan sekä poniravilähtöjen kautta.

 

Ravihevosen omistaminen
– jännitystä lajin ytimessä

Ravihevosen omistaminen tarjoaa elämyksiä, oli sitten kyseessä nuori varsa tai kokenut kilpahevonen. Raviurheilussa menestyminen vaatii pitkäjänteistä  työtä ja hevoselta kestävyyttä, hyvää fysiikkaa ja niin sanottua kultaista juoksupäätä.

 

Oman hevosen kilpailuja on hienoa käydä seuraamassa raveissa.  Jännityksen ja elämysten jakaminen kannattaa – ja siksi kimpassa omistetut ravihevoset yleistyvät!


 
Tulosta sivu