lahto 159x918

Ajankohtaista - Ravit

12.8.2017 20.19

Midnight Hour voitti Åby Stora Prisin!

Ruotsin Åbyssä koettiin lauantaina upeita hetkiä suomalaisessa raviurheilussa. Suomessa syntynyt, pihtiputaalaisen Ilos Oy:n kasvattama ja omistama sekä Nurmosen perheen Maaningalla valmentama Midnight Hour voitti Åby Stora Prisin. Jättiyllätyksen ruotsalaisille aiheuttanut ruuna voitti kilpailun ensimmäisen hiitin ja kohtasi kahden hevosen kaksintaistelussa toisen hiitin voittajan Muscle Hustlen. Iikka Nurmosen ajokki hallitsi kaksintaistelua alusta loppuun ja suomalaisvaljakko kirjoitti nimensä klassisen kansainvälisen suurkilpailun kunniataulukkoon. Midnight Hour ansaitsi Åby Stora Prisistä 1 600 000 kruunua, mikä on arvokkaimpia suomalaisvoittoja kautta aikojen.

- Tuntuu uskomattoman hyvältä. Se näkyi varmasti tuuletuksessakin. Kun Maamme -laulu soi äsken voittajaseremonioissa, se oli uskomattoman hieno hetki, nuori ohjastajalupaus Iikka Nurmonen tunnelmoi.

IikkaNurmonen_MalinAlbinsson
Iikka Nurmonen, kuva: Kanal75 / Malin Albinsson

- Tunsin jo 200 metriä  ennen maalia, että Midnight Hour vastaa kyllä varmasti Muscle Hustlelle. Olin ensin ajatellut ajaa selästä, mutta kun meille oli johtopaikka tarjolla, päätin ajaa siitä.

Midnight Hour (Diesel Don - Quanna Kemp - Express Ride) ansaitsi kilpailusta yhteensä 1 600 000 kruunua. Kuusivuotias ruuna on voittanut uransa 70 kilpailusta 30 ja se on noussut Ossi Nurmosen valmennukseen siirryttyään raketin lailla rahasarjoista kansainväliselle huipulle. Heinäkuussa ruunaa juhlittiin Mikkelissä St Michelin voittajana.

Suomalaiset ovat voittaneet vuodesta 1936 saakka ajetun kilpailun neljä kertaa: Charme Asserdal 1978, Houston Laukko 1994, Etain Royal 2001 ja Midnight Hour 2017.

Åby Stora Pris Skiljeheat

Palaa otsikoihin

Uutiset sähköpostiin?

Haluatko Hippoksen uutiset sähköpostiisi? Valitsemalla allaolevasta valikosta sinua kiinnostavat aiheet, saat ajankohtaiset uutiset aiheesta suoraan sähköpostiisi. Lisäksi lähetämme kuukausittaisen yhteenvedon raviurheilun, hevoskasvatuksen ja hevosenomistamisen ja koko hevosalan ajankohtaista asioista. Uutispalvelu on ilmainen. Voit poistua listalta milloin tahansa.

Postituslistat


Sähköpostiosoitteesi :

 
Tulosta sivu