Kolminkertainen Euroopan mestari Pekka Korpi

Korpi pekka

 

Pekka ”Kultasormi” Korpi on hevosmies kiireestä kantapäähän. Hän on Suomen menestynein ravivalmentaja sekä taitava ohjastaja. Lisäksi hän kasvattaa menestyshevosia ja on myös merkittävä hevosenomistaja.

Pekka Korpi on voittanut ohjastajien Euroopan mestaruuden kolme kertaa vuosina 1980–1982. Korpi on valittu Suomen parhaaksi valmentajaksi vuosina 2006–2010. Lisäksi hänet on palkittu vuoden hevosenkasvattajana vuonna 2007.

 

Korvella on valmennustalli sekä Vihdin Huhmarissa että maan pääradalla Vermossa Helsingissä. Valmentajalisenssi hänellä on ollut vuodesta 1978 alkaen. Suomen lisäksi hän on ehtinyt valmentaa Yhdysvalloissa ja Belgiassa.

 

Pekka Korven menestyshevosia vuosikymmenten varrelta ovat muun muassa Meadow Trish, Star Reward, Super Mon, Friendly Face, Classico Merett ja Express Merett. Ja lisää on tulossa, se on takuuvarmaa.

 

Pekka Korpi on tuttu näky kotimaisten suurkilpailuiden voittajaseremonioissa. Hän uskaltaa lähteä kokeilemaan myös kansainvälisiin lähtöihin, jos kärryjen edessä on sellainen peli, jolla on mahdollisuus pärjätä. Lainaohjastajana Korpi on voittanut muun muassa UET GP:n General Novemberilla.

 

Pekka Korpi on syntynyt Oulussa 1949. Hän on kuuluisan hevosmiehen Allan Korven poika. Samaa veljessarjaa ovat myös tunnetut raviohjastajat ja -valmentajat Heikki ja Ilkka Korpi. Perinne kulkee suvussa, sillä Pekan omista pojista Hannu-Pekka on aktiivisesti mukana valmennustyössä ja lumilautailijana paremmin tunnettu Janne valmentaa ja ajaa kilpaa vapaa-ajallaan.

 

Pekka Korven monipuolisuutta hevosmiehenä kuvaa osaltaan sekin, että hän on juniorien Suomen mestari sekä esteratsastuksessa että maastoesteratsastuksessa.


 
Tulosta sivu