tuuletus 918x159

Kaksinkertainen Euroopan mestari Jorma Kontio

Kontio jorma BobHope

Jorma ”Magic” Kontio on kansainvälisesti tunnetuin suomalainen raviohjastaja. Hän on Pohjoismaiden voitokkain ohjastaja yli 10 000 voitollaan, ja lisää tulee koko ajan.

 

Kontio on voittanut urallaan ohjastajien Euroopan mestaruuden vuosina 1985 ja 1998. Suurkilpailuvoittoja hän ohjastaa vuosittain kuin liukuhihnalta. Eräs suurimpia saavutuksia on Euroopan mestaruuden voitto Suomessa syntyneen Houston Laukon ohjastajana 1995.

 

Jorma Kontio syntyi Oulun Heinäpäässä 1953. Hänen isänsä oli hevoskauppias Mikko Kontio, jonka kautta kulki paljon hevosia. Jormakin sai siis jo nuorena paljon kokemusta erilaisista hevosista ja niiden käsittelystä. Hän on myöhemmin todennut, että juuri tuo aika loi vankan pohjan hänen hevosmiestaidoilleen.

 

Jorma Kontio piti omaa valmennustallia Suomessa 1980- ja 1990-luvuilla. Vuonna 1994 hän siirtyi Ruotsiin ja keskittyi täysipäiväisesti lainaohjastajan tehtäviin.

 

Jorma Kontio ajaa kilpaa ympäri Eurooppaa lähes päivittäin. Mies on edelleen vahvassa vedossa, eikä otteissa näy merkkiäkään herpaantumisesta.


 
Tulosta sivu