tuuletus 918x159

Kuninkuusravit - ravikesän kohokohta

Kuninkuusravit on suomalaisen ravikesän suuri kohokohta, jonka aikana paremmuudestaan mittelevät suomenhevoset. Kuninkaaksi ja kuningattareksi kruunataan hevoset, jotka saavuttavat parhaan yhteisajan kahden päivän aikana ajetuissa kolmessa kilpailussa. Kilpailujen matkat ovat ensimmäisen päivän 2 100 metriä ja toisen päivän 1 609 ja 3 100 metriä. Kyseessä on yksi maailman vaativimmista ravikilpailuista, joka vaatii nopeutta, kestävyyttä ja siihen valmistautuminen edellyttää vuosien työtä.

Kuninkuus- ja kuningatarkilpailuihin voivat osallistua vain kantakirjatut suomenhevosoriit ja -tammat.

Kuninkuusravien ominaispiirre on vuosittain vaihtuva järjestämispaikkakunta. Maakuntaradat hakevat tapahtuman järjestämisoikeutta vuosia etukäteen ja sitoutuvat samalla mittaviin järjestelyihin.

Vuosittain yli 50 000 katsojaa paikalle houkuttelevat Kuninkuusravit ovat yksi Suomen suosituimmista kesätapahtumista. Kuninkuusravit on suomalaisen raviurheilun näyteikkuna ja yksi maailman suurimmista ravitapahtumista, jonka pääosassa on kotimainen hevosrotumme, suomenhevonen.

Kuninkuusraviviikonloppu alkaa suomenhevosvarsojen huutokaupalla perjantaina ja pääkilpailut ravataan lauantaina sekä sunnuntaina.

Vuoden 2019 Kuninkuusravit järjestetään Lahdessa.YleisöäKuopion Kuninkuusravien 2013 yleisömeri. 

Kuninkuusravien
omat sivut

www.kuninkuusravit.fi


Tulosta sivu