raviurheilu silmät 918x159

Sallitut varusteet

Kuolaimet

1 1 nivel2

Nivelkuolain on tavallisin ravurilla käytettävä kuolain. Kuolainrenkaissa voi olla sekä alas- että ylöspäin osoittavat varret, jotka estävät kuolainrengasta liukumasta suuhun. Nivelkuolain voi myös olla nahoitettu. Nivelkuolaimen tulee olla vähintään 9 mm paksu siltä osaltaan, joka osuu suupieltä vasten.

1 1 crescendo2

Crescendo-kuolain koostuu kahdesta tasakylkisen kolmion muotoisesta palasta, joiden välissä on nivel. Myös nahoitettu crescendo-kuolain on sallittu.

1 1 bristol

Bristol-kuolain eli palakuolain on muuten samanlainen kuin nivelkuolain, mutta siinä on kaksi niveltä yhden asemasta. Siinä on keskellä n. 4 cm pituinen ja 1,2 cm levyinen levy, jonka kummassakin päässä on nivel.

1 1 vaahtomuovi

Vaahtomuovikuolaimessa eli sienikuolaimessa on nailonhihna, jonka ympärillä on n. 3 cm paksuudeltaan oleva vaahtomuovipehmuste. Vaahtomuovikuolain voi olla joko tavallinen suora kuolain tai puoltajankuolain.

1 1 kielilapallinen

Kieliläpällinen kuolain on tarkoitettu hevoselle, joka pyrkii saamaan kielen kuolaimen päälle. Siinä on keskellä kaksi erikokoista läppää, jotka osoittavat vastakkaisiin suuntiin. Kuolain laitetaan suuhun siten, että pienempi läppä osoittaa eteenpäin.

1 1 australialainen2

Australialainen kuolain on suora kuolain, joka on varustettu leuan alta kulkevalla metallilenkillä. Lenkki pitää kuolaimen paikallaan, ettei se liu’u suussa eikä hevonen voi vääntää alaleukaansa vinoon. Australialaisessa kuolaimessa voi myös olla päissä pidennykset, jolloin se vaikuttaa puoltajankuolaimen tapaan. Vipuvarren pituus saa olla enintään 80 mm.

1 1 puoltaja2

Puoltajankuolain voi olla suora tai nivelletty ja siinä on toisessa tai molemmissa päissä pidennys, jossa olevaan renkaaseen ohjas kiinnitetään. Puoltajankuolain voi myös olla nahoitettu. Vipuvarren pituus saa olla enintään 80 mm.

1 1 likuvapuoltaja2

Liukuvassa puoltajankuolaimessa on suussa olevan osan sisällä liikkuva tanko johon ohjakset kiinnitetään. Hevosen suussa oleva osa voidaan kiinnittää hihnalla leuan alta, jotta se pysyy paremmin paikallaan.

 

Kumikuolain on suora tai nivelletty kumista valmistettu kuolain, jonka sisällä on vahvike.

1 1 nahoitetturavi2

Nahoitettu ravikuolain voi olla varustettu leukalenkillä, johon obersekki kiinnitetään. Tällainen leukalenkillä varustettu kuolain voi olla suora tai nivelletty.

1 1 jarvsofaks2

Järvsöfaks-kuolain on läpinäkyvällä muovilla päällystetty kuolain, joka voi olla suora tai nivelletty. Muovisten reunojen tulee olla pyöristetty. Muovilla päällystämisen sijasta kuolain voi myös olla nahoitettu. Kuolain tulee olla valmistettu ruostumattomasta materiaalista ja muoviosan sisällä olevan kuolaimen kuntoa on erityisesti tarkkailtava. Järvsöfaks-kuolain tulee asentaa hevoselle siten, ettei hevosen kieli tai suupieli voi jäädä nipistyksiin kuolaimen rakenteiden väliin.

copperrollerbit net

Kuparirullakuolain on nivelkuolain, jossa on liikkuvia kuparirullia. Kuolainrengas voi olla joko tavallinen rengas tai D-rengas.

 
wtp_kuolain

WTP-kuolain on sallittu.

 
sylinterikuolain

Sylinterikuolaimet ovat sallittuja.

 
Cyril kuolain

Cyril-kuolain (nahoitettu, suora kuolain alavarsilla ja suurilla kuolainrenkailla) on sallittu.


 
Tulosta sivu