raviurheilu silmät 918x159

Pakollinen influenssarokotus

Kaikkien Suomessa kilpailevien hevosten ja ponien tulee olla rokotettuja hevosinfluenssaa vastaan. 


Sääntöjen mukainen rokotusohjelma aloitetaan kahdella perusrokotuksella, joita seuraa vuosittainen tehosterokotus. Toinen perusrokote annetaan 21 - 92 vuorokauden kuluttua ensimmäisen rokotteen jälkeen. Hevonen saa kilpailuoikeuden toisen perusrokotuksen jälkeen. Tämän jälkeen vuosittainen tehosterokote annetaan viimeistään 12 kuukauden kuluttua edellisestä rokotteesta.


Hevoselle annetut rokotukset merkitään ensisijaisesti hevospassiin, joka kulkee hevosen mukana kilpailuissa. Rokotusmerkinnästä täytyy ilmetä  rokotuspäivämäärä, käytetyn rokotteen nimi ja eläinlääkärin nimi ja allekirjoitus.  Jos hevosella on erillinen rokotuskortti, täytyy kortissa näkyä hevosen virallinen nimi. Eläinlääkäri voi siirtää rokotustiedot myöhemmin rokotuskortista hevospassiin.


Rokotuksen voimassaolon tarkastus suoritetaan ilmoittamisen yhteydessä. Hevosta opetuslähtöön, koelähtöön tai kilpailuun Suomessa tai ulkomailla ilmoitettaessa Heppa-järjestelmään tallennetun viimeisimmän rokotuspäivämäärän ja ilmoittamispäivän väli saa olla enintään 12 kuukautta.

 

Esimerkiksi jos hevonen on rokotettu 3.4. 2014, sen voi ilmoittaa kilpailuun, jonka ilmoittamisaika päättyy 3.4. 2015, mutta ei kilpailuun, jonka ilmoittamisaika päättyy 4.4. 2015.

 

Mikäli rokotus "vanhenee" ilmoittamisen ja opetuslähdön, koelähdön, Nuoret radalle -lähdön tai kilpailun välisenä aikana, hevonen saa osallistua kyseessä olevaan lähtöön tai kilpailuun ja rokotustilanteen tarkastus suoritetaan seuraavaan lähtöön tai kilpailuun ilmoitettaessa.

 

 

Jos vuosittainen tehosterokote jää antamatta, päättyy hevosen ilmoittamisoikeus 12 kuukauden kuluttua edellisestä rokotteesta. Hevosen kilpailuoikeus palautuu, jos hevoselle annetaan tehosterokote viimeistään 13 kuukauden kuluessa edellisestä rokotteesta. Mikäli rokotteiden väli on yli 13 kuukautta, aloitetaan hevosen rokotusohjelma uudestaan perusrokotuksista ja hevosen kilpailuoikeus palautuu, kun se on saanut kaksi perusrokotusta 21 - 92 vuorokauden välein.

 

Rokotteen aiheuttama dopingvaroaika kilpailuun osallistumiselle on 4 vuorokautta (96 tuntia).


 
Tulosta sivu