kontio 918x159

Ohjastajat ja valmentajat

Jotta ravikilpailuihin voi lähteä hevosella kilpailemaan, täytyy ohjastajalla ja hevosen valmentajalla olla kilpailulisenssi.

Kilpailulisenssin hankkineita ohjastajia ja valmentajia on Suomessa noin 7 500 joista 150:lla on ammattivalmentajan lisenssi. Vuosittain raveissa ajaa 2 400 ohjastajaa, ja hevosia kilpailuttaa yli 4 000 valmentajaa.

 

Harrastajavalmentajalisenssin saa osallistuttuaan raviradoilla järjestettävään vastuuvalmentajakoulutukseen. Jos mielii ajamaan kilpaa, täytyy suorittaa ajolupa c-ajolupakurssilla ja maksaa vuosittainen kilpailulisenssimaksu. 

 

Vasemmalla olevista linkeistä löytyy kattavasti tietoa kursseista, koulutuksista sekä muista kilpailutoiminnan käytännöistä ja neuvoista.

 

Terveystarkastukset 70-vuotiaille ja vanhemmille ohjastajille 1.6.2018 alkaen

Ohjastajan ajo-oikeutta voidaan jatkaa 70 ikävuoden jälkeen vuodeksi kerrallaan. Ohjastajan ajo-oikeuden jatkamisen edellytyksenä on laillistetun lääkärin vuosittain antama todistus ohjastajan terveydentilasta.


Lääkärintarkastuksen voi suorittaa jokainen laillistettu lääkäri aikaisemman kolmen lääkärin sijaan.


Terveystarkastukseen menevä ohjastaja tulostaa esitietolomakkeen ja lääkärintarkastuslomakkeen


Ohjastaja täyttää lomakkeen ennen lääkärintarkastusta ja antaa sen lääkärille.


Tarkastuksen jälkeen lääkäri täyttää toisen lomakkeen, joka toimitetaan Suomen Hippokseen kirjeitse tai sähköpostin liitetiedostona.

 

Ajo-oikeus voidaan myöntää myös rajoitettuna, joka mahdollistaa hevosen käsittelyn ja valmistamisen kilpailuun (lämmittely radalla) kilpailupaikalla kilpailuaikana sekä osallistumisen ohjastajana harjoitusraveihin.

 

Rajoitettu ajo-oikeus voidaan myöntää henkilölle, jolla on ollut ajolupa voimassa viimeisen kymmenen vuoden sisällä. Hakijalta voidaan tarvittaessa vaatia lääkärintodistus.


 


 

Toimintaohje

Tulosta terveystarkastuksen esitietolomake ja lääkärintarkastus-lomake alla olevasta linkistä tai tilaa lomakkeet Suomen Hippoksesta puh. 020 760 500.

Täytä esitietolomake ja anna täytetty lomake sekä tyhjä lääkärintarkastuslomake 
terveystarkastuksen suorittavalle lääkärille.

LOMAKkEET

Tulostettava esitietolomake

Tulostettava lääkärintarkastuslomake


Tulosta sivu