kontio 918x159

Ohjastajat ja valmentajat

Jotta ravikilpailuihin voi lähteä hevosella kilpailemaan, täytyy ohjastajalla ja hevosen valmentajalla olla kilpailulisenssi.

Kilpailulisenssin hankkineita ohjastajia ja valmentajia on Suomessa noin 7 500 joista 150:lla on ammattivalmentajan lisenssi. Vuosittain raveissa ajaa 2 400 ohjastajaa, ja hevosia kilpailuttaa yli 4 000 valmentajaa.

 

Harrastajavalmentajalisenssin saa osallistuttuaan raviradoilla järjestettävään vastuuvalmentajakoulutukseen. Jos mielii ajamaan kilpaa, täytyy suorittaa ajolupa c-ajolupakurssilla ja maksaa vuosittainen kilpailulisenssimaksu. 

 

Vasemmalla olevista linkeistä löytyy kattavasti tietoa kursseista, koulutuksista sekä muista kilpailutoiminnan käytännöistä ja neuvoista.

 

Terveystarkastukset 70-vuotiaille ja vanhemmille ohjastajille

Ajolupien yläikärajat poistuivat 1.1.2014 alkaen ravikilpailusäännöistä. Ohjastajan ajo-oikeutta voidaan hakemuksesta jatkaa Suomen Hippoksen hallituksen päätöksellä 70 ikävuoden jälkeen vuodeksi kerrallaan.

 

Ohjastajan ajo-oikeuden jatkamisen edellytyksenä on Suomen Hippoksen auktorisoiman lääkärin vuosittain antama todistus ohjastajan terveydentilasta. Samalla käyntikerralla voidaan suorittaa myös rekka-auton ajokorttia varteen vaadittava lääkärintarkastus. 

 

Ajo-oikeus voidaan myöntää myös rajoitettuna, joka mahdollistaa hevosen käsittelyn ja valmistamisen kilpailuun (lämmittely radalla) kilpailupaikalla kilpailuaikana sekä osallistumisen ohjastajana harjoitusraveihin.

 

Rajoitettu ajo-oikeus voidaan myöntää henkilölle, jolla on ollut ajolupa voimassa viimeisen kymmenen vuoden sisällä. Hakijalta voidaan tarvittaessa vaatia lääkärintodistus.

 

Suomen Hippoksen auktorisoimien lääkärien yhteystiedot

 Kuopio

Terveystalo

 Janne Pesonen

puh. 030 6000

 Oulu

Terveystalo

 Petteri Kenttä

puh. 030 6000

 Tampere

Medisport Oy

 Markku Tuominen

puh. 03 – 3143 8100

 


 


 

Toimintaohje

Tulosta terveystarkastuksen esitietolomake alla olevasta linkistä tai tilaa lomake Suomen Hippoksen vaihteesta puh. 020 760 500.

Täytä esitietolomake ja anna täytetty lomake terveystarkastuksen suorittavalle lääkärille.

TERVEYSTARKASTUKSEN ESITIETOLOMAKE

Tulostettava esitietolomake


Tulosta sivu