emma 918x159

Ajankohtaista - Nuoret

7.12.2017 9.56

Muutokset poniravikilpailusääntöihin 1.1.2018 alkaen

Alle listatut sääntömuutokset ovat voimassa 1.1.2018 alkaen.


1 § poistettu Poniravikilpailusäännöistä

16 § Rekisteröinti, kilpailurekisteri

Ravikilpailuoikeus voidaan myöntää ainoastaan ponille, joka on rekisteröity puhdasrotuisena ponina Suomen Hippos ry:n rekis­teriin. Ennen vuotta 2013 syntyneillä poneilla tulee olla jalostuk­seen hyväksytty isäori. Vuonna 2013 tai myöhemmin syntyneen ponin isäoriilta vaaditaan astutuslisenssi, joka tulee olla mak­settu astutusvuonna. Isäoriin tulee olla myös jalostusarvosteltu, jotta jälkeläinen voi saada kilpailuoikeuden.

31 § Palkinnot

Suurkilpailupalkintoraja on sataviisikymmentä (150) euroa. Uu­sien suurkilpailujen 1. palkinto ja muutokset suurkilpailujen pal­kintotasossa on hyväksytettävä Suomen Hippoksen Raviurheilu­palvelut -osastolla.

35 § Ajoluvat

Säilyttääkseen kilpailuoikeuden ponilähdöissä tulee ponilisens­sin haltijan osallistua lisenssiluokan muuttuessa ponilisenssi­koulutukseen.

40.4.1. Etusijan antaminen karsinnassa

Karsinnassa voidaan antaa etusija iän, sukupuolen tai jonkin muun Suomen Hippoksen hyväksymän perusteen mukaan, kun se on mainittu kilpailukutsussa.

50.2. Verryttely radalla

Kuten ravikilpailusäännöissä, mutta poikkeuksena: Ponin lämmittelyn tulee radalla tapahtua vasten kilpailusuuntaa kahta ulommaista rataa pitkin, jollei muuta erikseen mainita.

66 § Kilpailusääntöjen muuttaminen

Muutosehdotuksia näihin kilpailusääntöihin voi tehdä Suomen Hippos ry. Suomen Hippoksen hyväksymät muutokset julkais­taan Kilpailukutsut-lehdessä sekä erillisissä tiedotteissa www.hippos.fi -sivulla.

67 § Tulkintakysymykset

Kuten ravikilpailusäännöissä, mutta poikkeuksena: Jos syntyy erimielisyyksiä näiden sääntöjen tulkitsemisessa tai sattuu ta­pauksia, joita ei ole käsitelty Ravikilpailusäännöissä, Suomen Hippos ratkaisee asian.

Ponimonté

A-kategoria

Ratsastaja

Lähdöissä voi ohjastaa P-ajoluvan haltija, joka kyseisen kalente­rivuoden aikana täyttää enintään neljätoista (14) vuotta.

Poni

Ponin on oltava 5-18-vuotias ja kilpailurekisterissä.Palaa otsikoihin
Uutiset sähköpostiin?

Haluatko Hippoksen uutiset sähköpostiisi? Valitsemalla allaolevasta valikosta sinua kiinnostavat aiheet, saat ajankohtaiset uutiset aiheesta suoraan sähköpostiisi. Lisäksi lähetämme kuukausittaisen yhteenvedon raviurheilun, hevoskasvatuksen ja hevosenomistamisen ja koko hevosalan ajankohtaista asioista. Uutispalvelu on ilmainen. Voit poistua listalta milloin tahansa.

Postituslistat


Sähköpostiosoitteesi :

 
Tulosta sivu