Uudet_hevoskasvattajat hippos net

Uudet hevoskasvattajat

Uudet hevoskasvattajat on kotimaisen hevoskasvatuksen koulutushanke, jonka tavoitteena on lisätä hevoskasvatuksen vetovoimaa ja luoda edellytyksiä hevoskasvatustoiminnan jatkuvuudelle. Tavoitteena on, että Suomessa syntyvien hevosten määrä kasvaa ja hevosten laatu ja käyttöominaisuudet parantuvat ammattitaitoisella jalostuksella. Kasvattajien osaamista ja neuvontaa lisäämällä kotimainen hevosaines paranee ja hevosen sekä hevosyrittäjien hyvinvointi huomioidaan entistäkin paremmin. Samalla turvataan kotimaisen alkuperäisrotumme, suomenhevosen, tulevaisuus.


Hanke on suunnattu ovat kaikille hevoskasvatuksesta kiinnostuneille, mutta erityisesti mukaan halutaan innostaa uusia, nuoria hevoskasvattajia.Tutustu hankkeeseen, koulutuksiin ja materiaaleihin täällä: http://hevoskasvattajat.fi/
Koulutusta 2017-2018

Uudet hevoskasvattajat –hanke tarjoaa vuosille 2017-2018 kattavan koulutuskokonaisuuden, joka sisältää hevoskasvatuksen ja jalostuksen koulutuspäiviä, mentorointia sekä avoimia seminaareja ja ammattimatkoja. Kouluttajina sekä mentoreina – kasvattajankummeina -  toimivat alan parhaat asiantuntijat sekä kokeneet ravi-, ratsu- ja ponikasvattajat.


Koulutukset sisältävät lähiopetusta ja asiantuntijaluentoja, pohdintoja käytännön esimerkkejä sekä demonstraatioita erilaisissa toimintaympäristöissä; talleilla, radoilla, oriasemilla sekä näyttely- ja huutokauppakehien laidalla. Osa koulutuspäivistä välitetään myös verkon välityksellä, jolloin niihin on mahdollista osallistua vaikkapa kotikoneelta tai tallista. Kaikista koulutuskokonaisuuksista kootaan kattavat koulutusmateriaalit, jotka ovat saatavilla verkosta. Merkittävä osa koulutusta on ns. kasvattajakummit, jotka osallistuvat hankkeeseen käytännön oppaina. Kummitoiminnan tavoitteena on tiedon siirtyminen kokeneilta kasvattajilta aloittelijoille.

Koulutukset toteutetaan Hämeen, Uudenmaan, Varsinais-Suomen, Keski-Suomen ja Kaakkois-Suomen ELY-keskusten alueella, mutta niihin on mahdollista osallistua myös muualta Suomesta. Koulutukset ovat hinnoiteltu erittäin kohtuuhintaisiksi ja koko koulutuskokonaisuus on mahdollista lunastaa vaikkapa vuosimaksulla. Verkkotallenteet ja materiaalit mahdollistavat niihin koulutussisältöihin palamisen hankkeen päättymisen jälkeenkin.

 

Hankkeen käytännön toteutuksesta vastaavat Hämeen ammattikorkeakoulu Oy (HAMK) sekä Suomen Hippos


Tervetuloa mukaan!

 

Menna Rantala, projektipäällikkö Hamk/Mustiala

menna.rantala@hamk.fi

040-3529913

 


 
Tulosta sivu