kasvatus laitumella 918x158

Ajankohtaista - Jalostus

15.5.2018 11.14

Käy kurkkaamassa Heilan video - näin käytät jalostusjärjestelmää

Heila on jalostusjärjestelmä hevoskasvatuksen työvälineeksi ja jalostusvalintojen tueksi. Suomen Hippoksessa kehitetty Heila-jalostusjärjestelmä edustaa suomalaista innovaatioteknologiaa parhaimmillaan. Täysin samanlaista sovellusta hevosjalostuksen tueksi ei ole muualla maailmassa. Katso videolta kuvan alla miten helppoa Heilaa on käyttää.

Laukko varsoja246 valmisweb

Tästä Heila-videoon


Heilan avulla tammanomistaja pystyy määrittelemään, millaista oritta hän etsii tammalleen, ja sitä kautta millaisen varsan haluaa tehdä. Heilassa voi nimittäin valita jopa 20 ominaisuutta, joilla tamman potentiaalisia sulhasia etsitään. Riippuen onko kyse ravurista tai ratsuhevosesta, oritta etsittäessä voidaan valita mm. koko, ikä, voittosumma, juoksuennätys, jalostusindeksi ja monia muita isäoriille toivottuja ominaisuuksia. Järjestelmässä voidaan myös valita mitä oriita toivotaan sulhasen sukupuuhun, - ja mitä oriita ei toivota. Heilaa kehitetään koko ajan ja siihen lisätään uusia valintakriteerejä. Jatkossa on tulossa lisää myös kansainvälistä informaatiota.


Heilaa kehitetään koko ajan. Otamme mielellään vastaan toiveita ja kehitysideoita voidaksemme palvella suomalaisia hevoskasvattajia entistä paremmin. Laita palautteesi: susanna.back@hippos.fiPalaa otsikoihin

Uutiset sähköpostiin?

Haluatko Hippoksen uutiset sähköpostiisi? Valitsemalla allaolevasta valikosta sinua kiinnostavat aiheet, saat ajankohtaiset uutiset aiheesta suoraan sähköpostiisi. Lisäksi lähetämme kuukausittaisen yhteenvedon raviurheilun, hevoskasvatuksen ja hevosenomistamisen ja koko hevosalan ajankohtaista asioista. Uutispalvelu on ilmainen. Voit poistua listalta milloin tahansa.

Postituslistat


Sähköpostiosoitteesi :

 
Tulosta sivu